Zonder stress een dagje weg

Nu het weer wat beter begint te worden krijg ik weer zin om er op uit te gaan. Leuke dingen doen in het weekend met mijn gezin. Een hele dag, of een deel van de dag, maakt niet uit. Om zulke uitjes goed te laten verlopen bereid ik me wel altijd voor. Dat hoeft niet heel veel moeite te kosten en zorgt ervoor dat alles wat makkelijker verloopt.
Zonder stress dagje weg

Zonder stress dagje weg

  1. Bedenk zelf een plan waar je heen wilt. Zo weet je van te voren wat je nodig hebt. Een dagje naar zee vraagt om andere dingen dan een dagje pretpark.

  2. Het ligt aan je kind of je hem al van te voren deelgenoot maakt van je plan. Voor sommige kinderen is het fijn om voorbereid te zijn om de dag fijn te laten lopen. Anderen kunnen prima met een ‘verrassing’ omgaan. Houd daar rekening mee.

  3. Zit er een groot leeftijdsverschil tussen de kinderen die meegaan? Kies dan een uitje dat beide aanspreekt. Voor de kleintjes een emmer en schepjes naar het strand en de grotere een stoere vlieger bijvoorbeeld. Of naar het bos, de kleineren hebben vaak genoeg aan stokken zoeken, maar voor groteren is het leuker een speurtocht of foto opdrachten te maken.

  4. Houd rekening met je budget. Weet voor je gaat wat je uit wil geven zodat het uitje niet duurder wordt dan je wilde. Controleer of er entree betaald moet worden en hoeveel. Vaak zijn er parkeerkosten bij.

  5. Zet de avond ervoor de spullen klaar die je meeneemt. Dat scheelt in de ochtend een hoop gedoe. Ga je pas in de middag weg kan je het natuurlijk in de ochtend doen.

  6. Bedenk je toch spontaan in de ochtend een uitje? Ga dan niet hals over kop weg maar controleer dan ook de eventuele entree en neem even de tijd om langs de supermarkt te rijden.

  7. Er zijn heel veel gratis uitjes te vinden. Googlen op internet loont de moeite. Er zijn genoeg websites die tips geven over evenementen en activiteiten die weinig of niets kosten. Op MoodKids posten we regelmatig leuke (gratis) uitjes.

  8. Plan de dag niet helemaal vol. Maak niet een ‘moet’ lijstje van alle attracties waar je in wil, want als het druk is lukt dat niet en eindigt de dag in een teleurstelling. Geniet van het moment!

Een dagje weg is heerlijk, even iets anders. Met een goede voorbereiding wordt het nog leuker!

Lees ook: dit zijn de coolste musea voor kinderen in Nederland

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle, Er op uit

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...