By 24 april 2016 Read More →

De musical Dolfje Weerwolfje is een aanrader!

Half maart schreef ik al een aankondiging over de musical Dolfje Weerwolfje. Vorige week was de première en daar mochten wij tot grote vreugde van Job bij zijn. Job is namelijk groot fan van Dolfje.

Op naar Gouda dus, waar de tour start. Waar Job de film vorig jaar af en toe nog spannend vond, is de musical één groot feest. De belangrijkste boodschap? Anders zijn mag!

Dolfje, Timmie en Noura worden zeer overtuigend gespeeld door drie kinderen. De vier volwassenen in de musical hebben meerdere rollen: van de moeder en de enigszins gekke vader (met theemuts!) van Dolfje en Timmie, buurvrouw Krijtjes, de pestende kinderen op school, de mede-weerwolven tot zelfs de kippen in het kippenhok.

recensie musical dolfje weerwolfje

foto: Peggy de Haan

Het decor is fantastisch gemaakt van verschillende tinten blauwe, opgestapelde en uitgebouwde stoelen op wieltjes voor een grote volle maan. Die uiteraard een belangrijke rol in de musical speelt, want dat is het moment dat Dolfje verandert in een weerwolf. Door het bewegen van dezelfde decorstukken wordt steeds een andere setting neergezet. Knap, want het houdt de musical snel en dynamisch.

Dolfje Weerwolfje foto_Peggy_de_Haan-164

foto: Peggy de Haan

Genieten bij de musical Dolfje Weerwolfje

Naast mij zit Job op het puntje van zijn stoel. Hij swingt mee met de liedjes en jankt mee naar de maan als daar om gevraagd wordt. Na het enorme applaus voor de cast aan het eind, draait hij zich naar me toe en zegt teleurgesteld: ‘is het nu al afgelopen?’. Ik ben het met hem eens; 70 minuten is te kort. Deze musical is echt omgevlogen!

Na de musical gaan we nog even naar de ‘Dolfje Weerwolfje-after party’. Job wil graag op de foto met Dolfje, Timmie en Noura. Daarnaast heeft hij Paul van Loon aan het einde op het podium gespot. Zou hij ook bij die after party zijn?

Tot grote vreugde van Job blijkt dat uiteindelijk ook echt zo te zijn. Zie je dat trotse koppie hieronder op de foto? Eveneens ontpopt hij zich tot een ware handtekeningenjager en ‘belaagt’ alle kinderen die meespelen. Heerlijk om te zien hoe super professioneel die jonge acteurs zijn. Ze delen handtekeningen uit of ze nooit iets anders gedaan hebben, gaan met veel plezier op de foto en beantwoorden vragen op hun gemak.

muscial dolfje weerwolfje met job

Wat een feest was dit! De musical Dolfje Weerwolfje is echt een aanrader om samen met je kind te bezoeken. Zeker als hij of zij fan is van Dolfje! En is je kind nog geen fan, dan is dat na de musical vast wel zo. We zijn blij dat Paul van Loon zoveel Dolfje Weerwolfje-boeken heeft geschreven. Deze musical schreeuwt (‘Ah, hoeeeee-hoee!!’) écht om een vervolg!

Bekijk hier de speellijst waar je de musical nog kan bekijken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.