By 16 maart 2016 Read More →

Dit weekend zen in Museum Volkenkunde

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea van wereldculturen, en sinds april 2014 met elkaar gefuseerd. In de vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities worden objecten getoond uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Op dit moment is er in het Volkenkunde museum een Boeddha tentoonstelling. Lees hier meer over de expositie.

We schreven al eerder over de tentoonstelling De Boedha in Museum Volkenkunde te Leiden. Aankomend weekend (19 & 20 maart) staat het hele museum in het teken van het boeddhisme. Het programma zit vol lezingen, rondleidingen, workshops en muziek. Ook voor kinderen zijn er volop activiteiten, waaronder een kinderrondleiding door de tentoonstelling en een workshop Ouder-kind yoga. Voor ieder wat wils dus!

Nederland, Leiden, 29 januari 2012, Boeddhisme festival Museum Volkenkunde te Leiden Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden / The National Museum of Ethnology ) Boeddha kinderen jeugd jongeren foto; Peter Hilz

Kinderactiviteiten

Van de rondleiding Boeddha Binnenstebuiten en gezellig meeschilderen aan een boeddhistische vlag, tot een voorleeskwartiertje uit Boeddha’s Beestenboek en een workshop Ouder-kind Yoga. Zin in muziek? Dan kunnen jong en oud wegdromen bij het melodische geluid van de Oosterse hangdrums. Of tijdens een lekkere lunch in het Museumrestaurant genieten van de relaxte sound van DJ Kareem Raïhani die, speciaal voor deze gelegenheid ingevlogen vanuit Ibiza, op zondag de hele dag draait.

Totale aanbod Boeddhisme weekend

Het Boeddhisme Weekend vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 maart, van 10.00-17.00 uur. De hierboven genoemde activiteiten zijn slechts een greep uit het totale aanbod.  In dit programma vind je een overzicht van alle activiteiten tijdens het weekend van 19 en 20 maart. Naast entree betalen bezoekers niets extra’s.

De tentoonstelling DE BOEDDHA is t/m 14 augustus in Museum Volkenkunde te zien.

boeddha weekend volkenkunde museum, boeddhisme weekend

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>