By 21 februari 2016 Read More →

Op stap tijdens de voorjaarsvakantie

Vorige week publiceerden we al een aantal leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie. We hebben er nog paar voor je.

Leuke voorjaarsvakantie uitjes

Boedha in museum Volkenkunde

Helemaal zen word je ‘met je gezin (kinderen vanaf 9 jaar) tijdens de voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde in Leiden. Tijdens het uitgebreide activiteitenprogramma dat aansluit bij de recent geopende tentoonstelling DE BOEDDHA kunnen jong en oud luisteren naar het mooie verhaal van hoe prins Siddhartha Boeddha werd. “Zo’n 2500 jaar geleden kreeg een Indiaas koningspaar een kindje. Ze noemden hem Siddhartha. Direct na zijn geboorte zette hij zijn eerste stapjes en waar zijn voetjes de grond raakten, groeiden lotusbloemen.”

Je kunt daarnaast meedoen aan de workshop Yoga voor het hele gezin. Zin in wat meer pit? Dan biedt het optreden van de slagwerkgroep Pure Percussion of de workshop Kung Fu uitkomst. Samen kleuren aan de grote Mandala of mee met de instaprondleiding Boeddha Binnenstebuiten.

Meer info: Museum Volkenkunde

Voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde Leiden, 20 feb. tm 6 mrt 2016

Burgers Zoo heeft Burgers’ Light

In dierenpark Burgers Zoo kun je tot en met 28 februari van 18.00 tot 20.00 uur  ’s avonds op avontuur en je tegelijkertijd verwonderen aan een volledig nieuw kleurrijk lichtspektakel: Burgers’ Light! Je vindt allerlei prachtige groepen lichtfiguren en -objecten op een route door een spannend nachtelijke tropisch regenwoud, rotswoestijn en de tropische koraalzee!

Bezoek je diezelfde dag ook Burgers Zoo dan kun je het evenement op die avond gratis bijwonen. Bezoek je alleen Burgers’ Light dan hoef je vanaf 18.00 uur slechts 10 euro per persoon te betalen. Voor abonnementhouders is het gratis. Meer info vind je hier.

Help Pake en Beppe de terp op

Vroeger leefden de bewoners van Friesland op terpen, kunstmatige verhogingen in het landschap waarmee de inwoners zich beschermden tegen hoog water. Er waren er ooit 900. Veel daarvan zijn in de loop van de eeuwen afgegraven, maar gelukkig is er ook een aantal bewaard gebleven. De vereniging voor Terpenonderzoek bestaat dit jaar 100 jaar en organiseert daarom samen met Natuurmuseum Fryslân de tentoonstelling ‘Help Pake en Beppe de terp op’.

Hoe was het eigenlijk om in die tijd te leven? Kinderen gaan via een tijdmachine 25 pakes en beppes terug naar de tijd van de terpen. Hier beleven ze hoe het dagelijks leven er in die tijd uitzag. Met een stempelkaart in de hand volgen ze een gevarieerd parcours met opdrachten en spelletjes.

Er is van alles te beleven. Vissen met een magneethengel bijvoorbeeld of ‘schaatsen’ op glissen. Als een echte archeoloog een opgraving doen of een proef uitvoeren rond eb en vloed. Ook zijn er zoekopdrachten: op verschillende plekken kunnen kinderen voorwerpen opsporen die niet in de terpentijd thuishoren.

Meer informatie? Bezoek de website van Natuurmuseum Fryslân

Zuiderzeemuseum

Tijdens de voorjaarsvakantie, van 27 februari tot en met 6 maart, worden in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de mooiste creaties gemaakt. Op de zolder van de tentoonstelling Door het oog van Springer kan er door jong en oud geknutseld worden. Ze pimpen hier een bril tot een waar kunstwerk of maken een perspectiefschilderijtje in 3D. Maak een wandeling door de verschillende Zuiderzeegebieden bij de tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee en ontdek de werken van de meester van het stadsgezicht Cornelis Springer in de tentoonstelling Door het oog van Springer. De knutselactiviteiten vinden plaats in het binnenmuseum, dat van 10.00 tot en met 17.00 uur geopend is (knutselen kan van 11.00 tot en met 16.00 uur).

zuiderzeemuseum

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.