By 14 februari 2016 Read More →

Uitjes voorjaarsvakantie 2016

Ga jij er nog op uit met de kids in de voorjaarsvakantie? We hebben weer een aantal leuke suggesties voor je op een rijtje gezet.

Weet jij nog een leuk event, mis je die in ons overzicht en denk je dat andere ouders daar ook blij van worden? Laat het ons dan weten via redactie(@)moodkids.nl.

5x leuke uitjes voorjaarsvakantie 2016

Geronimo Stilton-feestje

Is jouw kind fan van Geronimo Stilton? Let dan op: de beroemde schrijversmuis Geronimo Stilton geeft namelijk een feestje in de toonzaal van uitgeverij De Wakkere Muis in Amsterdam op donderdag 25 februari van 13.30 tot 15.00 uur en het thema is: mummies!

Er wordt geknutseld en niemand minder dan Gerda Havertong komt voorlezen. En natuurlijk kun je op de foto met Geronimo en kun je zijn poottekening in je boek laten zetten. Gi-ga-leuk toch?

Aanmelden kan door vóór 21 februari 2016 een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin: aantal kinderen, aantal volwassenen, tijd 13.30 uur. De kinderen horen uiterlijk 22 februari of er genoeg plaats is. Het feestje is gratis!

Mummiefeest_geronimo, uitjes voorjaarsvakantie 2016

 

Tropenmuseum – Amsterdam

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko!

Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina – een doolhof van straatjes – en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen. Reis mee en laat je verrassen!

In ZieZo Marokko wordt een Juniorreis – 6 t/m 13 jaar en Familiereis – alle leeftijden aangeboden.

Let op: ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend én op alle dagen van de schoolvakanties.
Reserveren is verplicht. Zonder reservering kan je niet op reis naar ZieZo Marokko:

Meer informatie: Tropenmuseum junior voorjaarsvakantie

Beleef de wereld van de politie bij Veiligheidsmuseum PIT

Bij Veiligheidsmuseum PIT ontdek je van alles over de geschiedenis van de politie aan de hand van de topstukken van de Nationale Collectie Politie, zoals de politie-Porsche. Neem een kijkje in een wapenkluis of een politiecel, ga op de foto als boef, laat je in de boeien slaan, los een misdaad op of ontdek of je geschikt bent voor de politie via een zelftest. Kinderen die verkleed komen als politieagent krijgen een leuke verrassing! Daarnaast kan je met het hele gezin nu gratis de nieuwe politiespeurtocht doen: stap in de schoenen van een rechercheur en volg de sporen. Vind je de dief? Dan krijg je een eigen politiebadge!

Het voorjaarsvakantieprogramma loopt van 20 februari t/m 6 maart 2016. In de voorjaarsvakantie is PIT elke dag open van 11.00-17.00 uur (dus ook op de maandagen). PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Bekijk het volledige programma op: www.pitveiligheid.nl

pit

Naturalis

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond de Tyrannosaurus rex bij het T. rexjournaal, ontdek waar dieren vandaan komen en sta met je neus bovenop de preparatie van een steenuil. Een overzicht van alle activiteiten per dag vind je in de agenda.

Meer informatie: Naturalis voorjaarsvakantie

Trex-journaal-agenda

Nemo

In de voorjaarsvakantie is er in NEMO extra veel te doen. Ontdek nieuwe tentoonstellingen, ga naar de vernieuwde Kettingreactie of doe mee aan een van de workshops. Wat dacht je van tekenen met licht en ontdek hoe je dit met een camera kan vastleggen. Of ontwerp en vouw je eigen vliegtuig en test hem op de testbaan in NEMO. Kan je hem verbeteren zodat hij nog hoger, sneller en verder vliegt? Kijk voor een volledig overzicht van de activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie hier.

uitjes voorjaarsvakantie

Liever andere uitjes tijdens de voorjaarsvakantie? Check ons overzicht met de coolste musea voor kinderen per provincie

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>