Wereld Schoolmelkdag wordt sportief gevierd

Eerder vandaag publiceerden we al fabels en feiten over melk om aandacht te vragen voor het belang van melk. Vandaag werd in Nederland, net als in ruim 40 andere landen, Wereld Schoolmelkdag* gevierd. Uit de Voedsel Consumptie Peiling blijkt dat kinderen gemiddeld een pakje (200 ml) melk per dag tekortkomen. Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond lichaam. In samenwerking met instructeurs van Arie Boomsma’s Vondelgym vierde Campina vandaag op een sportieve manier Wereld Schoolmelkdag in het Vondelpark en MoodKids was er ook bij, hieronder een aantal foto’s.

springen over melkbussen Bobbi Roos springt soepel over de melkbussen hindernis, haar favoriete onderdeel van deze bootcamp.

samen sporten Touwtje springen valt nog niet mee als je 4 bent. Ook niet als je 6 bent trouwens. Bokskampioen Barry Groenteman legt het de meiden geduldig uit.

box handschoenen Na de warming-up van het touwtje springen doken alle meiden natuurlijk op de roze boxhandschoenen.

boxen schoolmelk dag Maar eerst nog even droog oefenen.

tafel schoolmelk Sporten maakt hongerig en dorstig! Gelukkig staat er een tafel vol met lekkers klaar. En gelukkig voor Bobbi Roos is er naast melk ook appelsap 😉

In Nederland wordt Wereld Schoolmelkdag gevierd. Uit de Voedsel Consumptie Peiling blijkt dat kinderen gemiddeld 200 ml melk per dag tekortkomen. Als je goed kijkt, herken je Marli Anne links onderin het beeld. Proost, wat hebben jullie het allemaal goed gedaan!!

Kijk voor meer informatie over schoolmelk op www.campinaopschool.nl

 

* Wereld Schoolmelkdag is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie om aandacht te vragen voor het belang van melk voor kinderen.

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.