Op vakantie: onderweg stoppen en dan?

Als wij op vakantie gaan, begint die vakantie voor mij op het moment dat ik in de auto stap. Alle inpakstress en andere werkzaamheden zijn dan klaar. Zodra ik instap, beland ik dus meteen in de ‘chillstand’.

Gelukkig vindt mijn lief autorijden leuk en ontspannen, dus we rijden altijd rustig naar onze vakantiebestemming. We stoppen ook regelmatig. Lekker koffie drinken, picknicken en samen met zoonlief de nodige energie kwijtraken. Ik neem voor hem ook altijd diverse leuke spelletjes mee voor onderweg.

Ga je met het vliegtuig? Lees dan onze tips voor vliegen met peuter of kleuter

Wat doen we als we onderweg stoppen?

1. Speuren naar kindvriendelijke parkeerplaatsen

Zeker toen Job jonger was, keken we altijd uit naar kindvriendelijke parkeerplaatsen. Even spelen in de speeltuin was een welkome onderbreking van de lange autorit en het stilzitten in de auto. Ga je naar Frankrijk of rijd je door Frankrijk? Op de website airedusoleil vind je kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Route du Soleil. Kindvriendelijk betekent vaak een grasveld en een speeltoestel. In Duitsland en Oostenrijk heb je maximaal 1 kilometer van de snelweg vaak een Autohof. Deze plekken zijn rustiger, hebben een restaurant, een benzinestation (goedkoper langs de snelweg) en er zijn betere voorzieningen voor kinderen. De website langsdesnelweg.eu geven een goed beeld van de faciliteiten van iedere parkeerplaats langs je route.

2. Een voetbal meenemen

Een grasveldje of een rustig plekje op de parkeerplaats is al voldoende om even een balletje te trappen. Een voetbal gaat bij ons al jaren mee in de auto.

3. Stoepkrijten

Even wat kliederen met stoepkrijt op een lege parkeerplaats naast je auto of op de stoep. Gewoon tekenen, boter, kaas en eieren, een hinkelveld. Het is zo gemaakt! Zelf (gelukkig) nog nooit bij de hand gehad, maar van één van onze lezers kregen we de tip om bij een echte verkeersopstopping je kinderen ook op de snelweg te laten tekenen. Wel oppassen voor motoren en zeker bij je kind(eren) blijven staan.

parkeerplaats spelletjes

Op zoek naar vertier voor op de achterbank? Wij verzamelden al de nodige leuke ideeën.

4. Bellenblazen

Bellenblazen! Het kost bijna niks en je stopt ’t zo in je tas. Niks leukers dan zelf even bellen blazen. Je kind kan ze natuurlijk ook proberen te vangen als er wat meer energie kwijtgeraakt moet worden.

5. Picknicken

Als we met de auto op vakantie gaan, neem ik altijd een koeltas mee, gevuld met lekkere en gezonde dingen. Wij stoppen uitgebreid en eten en drinken (picknicken) dan rustig wat, terwijl Job lekker eet en speelt. Inspiratie nodig voor een picknick? We hebben een leuk artikel met tips voor de ideale picknick.

En hoe is dat bij jullie? Wat doet jouw kind als jullie stoppen onderweg? Laat het ons weten op Facebook of hieronder. Want ja, je kunt nu ook op onze website reageren. 🙂

[ssba]
Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.