By 30 mei 2015 Read More →

Gezocht: de grootste smeerpoets van 2015

Welk kind is er niet dol op rennen, ravotten en lekker vies worden? Deze zomer kunnen ze er zelfs een prijs mee winnen! Natuurmonumenten is op zoek naar de grootste smeerpoets van Speelnatuur Tiengemeten. Wie voor 1 september de meest blubberige en vieze foto op Tiengemeten maakt, wint de titel én een gratis verjaardagsfeestje in Speelnatuur.

grootste smeerpoets gezocht

Moddertaarten en kikkers
Op het speelterrein van Speelnatuur Tiengemeten – bestaande uit 4,5 hectare ongerepte natuur – is geen plastic of ijzer te bekennen. Er zijn enkel natuurlijke materialen om mee te spelen. Kinderen kunnen zich er naar hartenlust uitleven. Klimmen en klauteren, kikkers tellen, moddertaarten maken en pootje baden. Maar ook: hutten en vlotten bouwen, door tunnels tijgeren, dwalen in het doolhof of van een modderbaan glijden.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht: voor hen is er het speciale Ukkie-eiland. De flauwe oevers, ondiepe beekjes en zandbakken zorgen voor urenlang speelplezier. Ondertussen kunnen ouders toezicht houden vanaf de talloze zitplaatsen of het beschutte, houten paviljoen.

 

LEES HIER : Een weekend weg met je gezin deze zomer

 

Eiland Tiengemeten
Speelnatuur Tiengemeten is een initiatief van Natuurmonumenten. De speelplek bevindt zich midden op het eiland Tiengemeten, in de Hoeksche Waard. Het eiland is een paradijs voor rustzoekers, natuurliefhebbers, vogelaars en wandelaars. Naast de speelplek voor kinderen zijn er twee musea, een pannenkoekenrestaurant, een haventje, herberg met camping en een bezoekerscentrum met volop informatie over de historie van het eiland en de natuur. Een bezoek aan Tiengemeten garandeert ‘natuurlijk’ plezier voor jong en oud.

Gezocht: de grootste smeerpoets van 2015!

De Smeerpoetsactie van Natuurmonumenten loopt nog tot 1 september 2015.

Je kunt op drie manieren meedoen:

  • Foto’s kunnen gemaild worden via [email protected]
  • Geplaatst op facebook.com/tiengemeten
  • Of geplaatst op Twitter o.v.v. #smeerpoets2015.

Kijk voor meer informatie en alle spelregels op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.