By 7 februari 2016 0 Comments Read More →

Deze app zal bij veel vrouwen goed bevallen

Ok, beetje flauwe woordspeling deze titel. Maar voor ons was het nieuwe informatie: bevallen met een bevallingsapp. En toch kan het al een paar jaar. Wat deze app Doula doet? Het begeleidt je door de eerste uren van je bevalling.

Die bevalling: ik herinner me het nog goed. Ondanks de pufclub dacht ik bij de eerste échte wee (en bijhorende pijn): ‘ok en wat nu?’. Ineens wordt theorie praktijk! Terwijl mijn man nog nét niet aan zijn licht-irriterende ademhalingsriedeltje ‘Heer-Lijk-Hel-Der-Hei-Ne-Ken’ begon, vond ik het spannend. Wat gaat er gebeuren?

Blijkbaar herkennen meer vrouwen dit. Want de bevallingsapp Doula wordt veel gebruikt. De eerste uren sta je er toch vaak (samen met je partner) alleen voor zonder professionele hulp.

Bevallingsapp Doula

De app Doula is juist een bevallingscoach die vrouwen door de eerste uren van de bevalling heen coacht en puft. Veel beter dan dat bierregeltje, da’s alvast zeker. 😉 De app is in 2014  voor iOs gelanceerd door Marijke Sibie. Marijke is verloskundige in Amsterdam met een eigen praktijk: het Geboortecentrum. De Doula bevallingscoach-app wordt door vele verloskundigen, gynaecologen en cursusleidsters aanbevolen.

Sinds kort is de vernieuwde versie nu ook beschikbaar voor android-toestellen en is de app uitgebreid met vijf nieuwe talen: Engels, Duits, Spaans, Turks en Marokkaans. Vijf native speakers die ook verloskundige zijn, hebben de app in eigen taal ingesproken.

Naast coaching tijdens en na de weeën, bevat de app ook verschillende soorten muziek, een weeëntimer met grafiek en een ademhalingbegeleidingsknop. De app is gratis te downladen en zo ook te gebruiken. Voor kleine bedragen koop je extra features zoals ademhalingsbegeleiding (€ 0,99), statistiekenpagina (€ 1,99) en extra achtergrondmuziek (€ 0,99).

Doel is om met dit geld de app beschikbaar te maken in nog meer talen. Zou het niet geweldig zijn als overal te wereld, vooral op plekken waar verloskundigen minder gemeengoed zijn, vrouwen hulp kunnen krijgen. Dat lijkt me die kleine bijdrage wel waard

doula, bevallingsapp, bevallen met app

 

Je kunt de app downloaden voor iOs en voor Android.

Heb jij deze app gebruikt tijdens je bevalling? We zijn heel benieuwd naar je ervaringen. Laat het ons hieronder weten of per mail via redactie(@)moodkids.nl

[ssba]
Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>