By 10 december 2014 Read More →

Zo ziet slapen met een baby er uit

Lijkt het je heerlijk om gezellig samen met je baby in een bed in slaap te vallen? De werkelijkheid is helaas net even anders dan het idyllische beeld dat je er misschien van hebt..

.. want zo ziet slapen met een baby er in het echt uit:

Deze manier van slapen is dus niet zo’n goed plan;-) . Toch is het heel belangrijk om de slaapmomenten van je baby op het juiste moment te laten vallen, zeker omdat je baby de eerste paar maanden na de geboorte voornamelijk slaapt. Een baby leert snel, dus je kunt hem stimuleren vooral ‘s-nachts te slapen en overdag zijn slaapmomenten te pakken wanneer jij dat wilt. We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Baby Slaaptips

Bij baby’s is het ritme van de dag erg belangrijk: slapen – voeden – wakker. De signalen van moeheid bij jouw baby ga je snel genoeg herkennen. De algemene signalen zijn rode wenkbrauwen, rode wangen, gapen, in de ogen wrijven wegkijken, huilerig zijn. Hier nog een paar tips om je baby in slaap te krijgen.

7 tips om je baby in slaap te krijgen:

  1. In eigen bed in slaap vallen en laten huilen – even laten huilen kan dus echt geen kwaad.
  2. Altijd hetzelfde ritueel – dezelfde knuffel, hetzelfde muziekje een ritueel inbouwen help jou maar ook je baby, regelmaat is het toverwoord !
  3. Inbakeren – Veel baby’s hebben last van schrikreacties en slaan zichzelf wakker, inbakeren kan hierbij uitkomst bieden
  4. Warme kruik van tevoren in bedje leggen – een kamer kan het beste rond de 16 a 18 graden zijn, maar een warm bedje is natuurlijk wel erg lekker.
  5. Donkere gordijnen – een donkere kamer geeft je baby het signaal dat het tijd is om te gaan slapen.
  6. Rondje rijden met de kinderwagen of in de auto – door de trilling kan je baby in slaapvallen, onze tip? Met een wipstoeltje bereik je wellicht hetzelfde effect.
  7. Rekken met pink of speen – Is je baby wakker maar is het nog geen voedingstijd, met een pink of speen kun je je baby soms een beetje foppen en in slaap krijgen.

Deze en heel veel andere tips vind je in het boek Buskruit met Muisjes.

buskruit met muisjes babybijbel

Buskruit met Muisjes is de must have babybijbel voor iedere zwangere vrouw. Grappig geschreven, mooi vormgegeven, heel veel handige tips en geen blad voor de mond antwoorden op alle vragen die je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby.

Een feest van herkenning! TIP: Is je baby inmiddels een peuter? Lees dan Buskruit met peuters.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>