By 13 november 2014 Read More →

De Piratenhoed van Zwartbaard

De piraat Zwartbaard was een stoere zeerover die voor niets en niemand bang was. Hij droeg met trots zijn Piratenhoed; een enorme zwarte hoed met een grote veer. En die hoed van zwartbaard kan jij ook maken, zodat je voor heel even, ook een echte stoere piraat bent!

accessoires maken piratenfeest

Je hebt nodig: Piratenhoed PDF, zwart karton, witte stift, schaar, dubbelzijdig plakband, een grote veer, wit papier en wat gekleurd papier om een soort van medaille te maken.

En zo maak je de hoed: Print de Piratenhoed PDF en knip ½ hoed en bot uit. Leg de ½ hoed op een dubbelgevouwen A4, dit past er net op en knip uit. Neem de hoed 2x over op zwart karton en het bot 2x op wit papier. Knip dit allemaal netjes uit. Plak de botten kruislings op de voorkant van de hoed. Teken met de witte stift langs de contour van de hoed en vervolgens een stippellijn langs deze lijn. Zet de hoed in elkaar, daarbij wel even passen voor de juiste maat! Gebruik hiervoor dubbelzijdig plakband of wat lijm en plak de zijkanten vast. Versieren met een papieren medaille en de veer.

Veel plezier met knutselen!

piratenhoed en bootjes vouwen

TIP: Ook de Piratenbootjes kun je zelf vouwen.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand