By 14 december 2018 Read More →

Tv-tip voor a.s. zaterdag: CliniClowns in Zet ‘m op!

Dat ik fan ben én ambassadeur ben van CliniClowns kan je niet ontgaan zijn. Het werk van CliniClowns is namelijk zo belangrijk! Daarom wil ik je graag deze tv-tip met je delen.

Iedere ouder prijst zich gelukkig met een gezond en zorgeloos kind.
De verhalen over zieke kinderen doen je als ouder pijn en zijn vaak schrijnend. Ook dementie is –ervaar ik helaas met mijn vader– heftig! Afscheid nemen bij leven, zei iemand laatst tegen me. Ik kan dat helaas alleen maar beamen.

Om zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie ook gelukkige momenten te laten beleven, is het werk van CliniClowns dus enorm belangrijk!

CliniClowns centraal in Zet’m op!

Zaterdag 15 december om 20.25 op NPO1 staat het werk van CliniClowns centraal tijdens een grote eenmalige fondsenwervende tv-show. Zieke kinderen worden verrast door de CliniClowns. Wat ze niet weten is dat hun idool één van de CliniClowns is.

Tijdens de uitzending, die gepresenteerd wordt door 
Harm Edens en Anne-Mar Zwart,  is een belpanel aanwezig. Mensen die donateur willen worden, kunnen bellen naar 0800-13 36 of hier klikken

Emma (5) en K3
De vijfjarige Emma is fan van K3. Emma heeft twee halve nieren en is -doordat er altijd infecties op de loer liggen- snel ziek. De dames van K3 verrassen Emma als ze voor controle in het ziekenhuis is. 

Jonathan (13) en André van Duin
Zo is de ernstig zieke Jonathan (13 jaar) groot fan van 
André van Duin. De CliniClowns zijn belangrijk voor Jonathan en aanwezig tijdens zijn fysiotherapiebehandelingen. Nu is de vraag natuurlijk of Jonathan doorheeft dat Van Duin één van de clowns is.


Presentator Anne-Mar: “Ik heb Jonathan en zijn moeder gesproken voor dit programma en de clowns zijn echt een lichtpuntje voor hen. De CliniClowns voelen feilloos aan hoe Jonathan zich voelt en hoe ze daarop moeten inspelen.”

Luca (8) en Rico Verhoeven
Mega fan van kickbokser Rico Verhoeven is de 8-jarige Luca. Hij is al 30(!) keer opgenomen geweest in het ziekenhuis met ernstige longproblemen en epileptische aanvallen. Luca is helemaal gek van kickboksen en mag nu elke woensdagmiddag zelf trainen. Een bezoek in het ziekenhuis van CliniClowns Rico Verhoeven  in het ziekenhuis is vast een grote verrassing voor hem.

Iris (13) en Pleun Bierbooms 
Ook de 13-jarige Iris wordt verrast. Iris was vijf jaar toen ze acute leukemie kreeg, ‘schoon’ verklaard toen ze 7 was, maar kreeg helaas afgelopen zomer weer slecht nieuws. Iris houdt van de muziek van Pleun Bierbooms (winnares van The Voice in 2017). Dat Pleun haar verrast tijdens de chemotherapie is dan vast ook een welkome afleiding.

Ook voor mensen met dementie

Zet ‘m op! laat ook zien dat de CliniClowns er zijn voor mensen met dementie. Het lukt ze om deze mensen te bereiken en even uit hun isolement te halen. De clowns maken echt contact; waardoor mensen opengaan, reageren of in beweging komen. Omdat de wereld er net even iets anders uitziet, ontspannen deze mensen zich en hebben plezier.

Kinderen informeren over dementie: hoe doe je dat?

Het effect van CliniClowns

Door contact te maken en verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.


“Er is bijna niets triester dan kinderen die ziek zijn. En alles wat je eraan kan doen om dat leed te verzachten is echt 100% de moeite waard. Het is zo ontzettend mooi om te zien wat het effect is van de clowns.”, aldus Zet ‘m op presentator Harm Edens. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.