By 27 november 2018 Read More →

Checkpad: dagplanner van Gezinnig

CODEAFBEELDING

Ik heb het al vaker gezegd. Ik ben geen ochtendmens. Echt totaal niet. Tegen de tijd dat mijn hoofd werkt, zoals het zou moeten, ben ik anderhalf uur verder. Onze zoon daarentegen staat fluitend op, kletst meteen honderduit en onderneemt van alles. 

Nu Job 10 is, wordt het makkelijker ’s ochtends. Hij heeft echt wel door dat ik geen ochtendmens ben en laat me (redelijk) mijn gang gaan. Hij doet echt al wel zijn eigen ding inmiddels. Maar onze lieve zoon is ook nogal snel afgeleid. Ons ochtendritueel bestaat dan ook voornamelijk uit korte (sorry, vaak niet zo gezellige) commando’s van mij. En hij voert ze uit. Meestal dan, want soms moet ik ook weleens iets 2x herhalen of 10x, omdat hij het handiger vindt om voor het aankleden zijn Pokémon-kaartencollectie op numerieke volgorde te leggen. Oh nee, toch liever van sterk naar zwak. Of.. Of.. Ik vraag dus nog maar een keer of hij zijn kleren wil aantrekken. Zijn haar wil kammen. Of hij zijn gymtas heeft. Of zijn bed is opgemaakt.

Van taakjes doen worden kinderen zelfstandig

Job moet ’s ochtends van ons: zelf zijn bed opmaken, de gordijnen open doen, zijn schooltas inpakken (en eventueel zijn gymtas) en uiteraard zichzelf wassen-douchen, aankleden, tandenpoetsen (wij poetsen na) en zijn haar kammen. Tegenwoordig overigens gevolgd door een enorme gel-sessie, waaraan ik hem dan weer niet hoef te herinneren..

Zijn wij streng? Volgens Job wel in vergelijking met andere ouders. Nou riep ik dat vroeger ook altijd over mijn eigen ouders, dus heel erg onder de indruk ben ik daar niet van. Een oudere dame zei ooit gekscherend tegen mij toen ik vertelde wat Job thuis moest doen: ‘zijn toekomstige partner is er later vast blij mee’.  Wij vinden zelfredzaamheid en zelfstandigheid ook belangrijk. Wij zijn van mening dat hij is inmiddels op een leeftijd is dat hij prima kleine klusjes aan kan.

Ik zou alleen willen dat ik niet alles tig keer moest herhalen, want ja. Ik en de ochtend hè!

Handig plannen met de Checkpad

Van uitgeverij/webshop Gezinnig kreeg ik (al een tijdje geleden) hun product Checkpad opgestuurd. Gezinnig staat bekend om haar handige, praktische producten. Zoals je wellicht al eens hebt gelezen (bijvoorbeeld hier), zijn we thuis bijvoorbeeld groot fan van de Klets-boekjes.

Even terugkomend op de Checkpad. Dat is letterlijk een checklist, maar dan in een tof én handig herbruikbaar jasje. Wat mij betreft wederom een product in de categorie’ dit had je zelf kunnen bedenken’, maar eigenaresse Rianne deed het en maakte er echt een heel tof product van. Ik vertel je meer.

Hoe werkt de Checkpad?

Checkpad is een dubbelzijdige dagplanner voor taakjes in de ochtend en avond. En daarmee dus een handig hulpmiddel voor je kind (vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar). En ook voor ouders overigens, want ik kan inmiddels uit eigen ervaring vertellen dat het ochtend- en avondritueel hiermee een stuk soepeler verloopt. Met de Checkpad ziet je kind wat je van hem of haar verwacht en kan het handig stap voor stap dingen afvinken.

Dat afvinken bestaat overigens uit het omdraaien van het wieltje. Als een taakje is afgerond, draai je het wieltje een halve slag, van wit (moet nog gedaan worden) naar gekleurd (is gedaan). Kan uiteraard ook andersom. Aan de ene kant kun je de ochtendtaakjes doen en draai je de Checkpad om dan staat hij klaar voor de middag/avond. Dat scheelt dus  100 keer roepen wat er allemaal nog moet gebeuren… 😉

Aan iedere zijde vind je 8 vakjes waar je een magneetje op kunt plakken. Bij de set krijg je 54 magneetjes met illustraties. Van sommige zijn er twee, zodat je ze niet hoeft te verplaatsen. Ook zitten er 4 blanco magneetjes in. Daarop kun je met een cd-marker zelf eventueel een tekening maken. Bijvoorbeeld voor medicatie.

Kies -eventueel samen met je kind- welke magneetjes er op de Checkpad geplaatst worden. Handelingen die je kind bijvoorbeeld niet vergeet hoef je er ook niet op te zetten. Bij Job had ik misschien die kam (en gel) er niet op hoeven zetten. 😉

De Checkpad bestaat uit een doosje met daarin de Checkpad (20x 6 cm), 54 magneetjes, een handleiding en een legenda.

Je kunt de Checkpad hier bestellen bij webshop Gezinnig. 

De Checkpad is een handiger planner/checklist voor de taakjes van je kind in een tof én handig herbruikbaar jasje. Weer een geweldig product van Gezinnig! #planner #checklist #opvoeden

 

Winactie Checkpad

Gefeliciteerd Kristel van der Weerden, jij bent de winnares van een rode Checkpad van webshop Gezinnig. We geven je gegevens dan door aan Gezinnig. Zij sturen je gekozen Checkpad naar je op.

Gezinnig is aangesloten bij de MoodKids webshopgids

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.