By 25 november 2018 Read More →

Woezel en Pip yogaspel voor kinderen (3+)

‘Snuffel met je ogen dicht al kruipend op handen en voeten over de grond… Beweeg je billen heen en weer en kwispel…’ Wanneer ik mijn reflectie in het raam zie, terwijl we met het voltallige gezin als hondjes door de kamer bewegen, vraag ik mij af wat de buren wel niet denken. Nou, dat is simpel; wij doen aan kinderyoga. Wij probeerden het nieuwe yogaspel van Woezel & Pip.

Ontspanning

De eerste keer dat ik kennis maakte met het van oorsprong Hindoestaanse ontspanningsritueel, was met een stel vriendinnen. Op een matje in de meest vreemde houdingen een beetje zen liggen te zijn, ik kreeg er vrijwel meteen de slappe lach van. We leerden ontspannen, de juiste ademhalingstechnieken en ons zelfbeeld kreeg een enorme boost. De carrièretijgers die we toen waren, konden best wat ontspanning gebruiken. Yoga bleek zo gek nog niet.

Inmiddels leven we jaren na mijn eerste yoga-avontuur. In plaats van de carrière beluste vrouw die ik toen was, ben ik nu de trotse moeder van twee zoons in de leeftijd van 2 en 4 jaar. De behoefte aan een beetje ontspanning is groter dan ooit, kan ik je verklappen. Ze noemen het niet voor niets de tropenjaren.

Onze oudste zoon, kleuter in hart en nieren, kan momenteel ook wel wat ontspanning gebruiken. Het basisschool avontuur waar hij zich met volle overgave op stort, gaat ‘m niet bepaald in de koude kleren zitten. Het kinderbrein maakt overuren en ook fysiek vergt het wat van het mannetje. Tegen het einde van de week is zoonlief compleet gevloerd.

Om over onze onstuimige peuter trouwens nog maar te zwijgen. Dwars doen heeft hij tot een hogere kunst verheven. Het woord ‘mama’ is inmiddels bruut van haar troon verstoten door ‘nee’. Zowel fysiek als mentaal gaat ook de kleinste man met sprongen vooruit. En dat vergt niet alleen het nodige van onze zoon, ook van de mama (en papa) des huizes.

Woezel en Pip yogaspel

En toen was daar het nieuwe Woezel en Pip yogaspel van Zwijssen. Een heus kinderyoga spel dat ontwikkeld is in samenwerking met een échte yogadocent, Michèle Goeman. Bij het idee van kinderen die in alle rust op een yogakleedje blijven zitten, kon ik mij meteen van alles voorstellen. Kom maar door met die yoga. We kunnen hier in huis wel wat zen gebruiken.

Met dit spel laten Woezel en Pip op een speelse wijze je kind kennismaken met yoga. Het spel zorgt ervoor dat je op een leuke manier in beweging bent. Je speelt bovendien niet tegen elkaar, maar met elkaar. Fijn, want in een huis vol testosteron en rivaliteit is een beetje samenspel op zijn tijd wel prettig kan ik je verklappen.

Tijdens het spel trek je kaartjes. Daarop staan verschillende uitdagingen. Blauwe, rode, paarse, gele, groene en roze kaartjes met van rek- en strekoefeningen tot aan vragen over emoties. ‘Welk dier zou je willen zijn en waarom?’, ‘Wat kan jij heel erg goed?’ Het waren vooral die vragen, die onze gevoelige kleuter graag beantwoordde.

Met het Woezel en Pip yogaspel stimuleer je samen spelen en bewegend leren. Roelina testte het voor ons uit met haar peuter en kleuter.

Met het Woezel en Pip yogaspel stimuleer je samen spelen en bewegend leren. Roelina testte het voor ons uit met haar peuter en kleuter.

Met het Woezel en Pip yogaspel stimuleer je samen spelen en bewegend leren. Roelina testte het voor ons uit met haar peuter en kleuter.

Zen zijn is fijn!

Officieel is het Woezel en Pip yogaspel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Maar zelfs onze peuter deed dolenthousiast mee met alle oefeningen. Rekken, strekken, dansen en springen; het spel is niet alleen erg leuk om te doen, kinderen steken er ook nog wat van op. Wij zijn hier in huis nu in elk geval zo zen als het maar zijn kan. En dat is in deze tropenjaren ook wel ’s fijn!

Bestel hier: Woezel & Pip yogaspel, Uitgeverij Zwijssen

Winactie

Van Uitgeverij Zwijssen mogen we één keer het Woezel & Pip Yogaspel weggeven tijdens onze MoodKids speelt voor Sinterklaas winactie. En de winnares is…

Marloes Bijnen! Gefeliciteerd! We sturen het spel naar je op!

Deze winactie is een samenwerking met Uitgeverij Zwijssen. Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s, maar het levert ons wel wat op. Daarom kunnen we MoodKids als online magazine gratis houden.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.