By 21 oktober 2018 Read More →

Wandelen met kinderen, het kan!

Wandelen met kinderen, niet echt een goede combinatie. Of vinden jullie van wel? Suzanne heeft 3 tips die bij haar kinderen werken. Herkenbaar?

Wandelen met kinderen, niet echt een goede combinatie. Zeker niet met kleine kinderen. Of vinden jullie van wel? Bij ons in ieder geval niet, behalve onder groepsdruk of als we er een spel van maken. Of simpelweg omkopen.

Twee minuten naar de supermarkt zijn al teveel

We wonen vlakbij een klein winkelcentrum. Lopen naar de supermarkt kon echter al te vermoeiend zijn, toen mijn kinderen kleiner waren. Na een minuut gingen de handjes omhoog, na anderhalve minuut blokkeerden ze me de weg door aan mijn been te hangen en na twee minuten zaten ze op de grond en weigerden nog een stap te zetten. Gelukkig is dit iets beter geworden, maar een wandeling maken is niet echt vaak een succes. Behalve in deze drie gevallen.

Wandelen met kinderen, het kan als..

1- Groepsdruk tijdens de Avondvierdaagse

Op onze school mogen ze vanaf groep 2 meelopen met de Vierdaagse. Dat wilde mijn dochter wel! Wist zij veel waar ze aan begon. Vier avonden na school 1,5 uur lopen… Heftig. Maar je vriendjes doen het, je krijgt hopelijk snoep op het einde en je mag laat opblijven; deze dingen deden het voor haar, denk ik. Het tweede jaar waren we al beter voorbereid en ging het lopen zelfs zonder strompelen of zuchten. Ze heeft elke avond wel 10 kilometer gemaakt door steeds op en neer te rennen van voor naar achter in de stoet met haar vriendjes. Iedereen doet het zo: groepsdruk!

Lees ook: De paden op, de lanen in… Avondvierdaagse tips!

2- Spanning tijdens een ‘bergbeklimming’

Als we op vakantie zijn, gaat het ineens veel makkelijker. Dan zijn de vlakke weilanden waar we in Nederland in gaan wandelen ineens heuvels of bergen. En met wat stenen erbij, vinden ze het plotseling superleuk! Mijn zoontje klom in Engeland deze zomer zo snel de heuvel op, dat ik het te spannend vond. Toen we omkeerden, rende hij de heuvel af…langs de ‘afgrond’. Maar goed, we hebben echt flinke wandelingen gemaakt.

Wandelen met kinderen, niet echt een goede combinatie. Of vinden jullie van wel? Suzanne heeft 3 tips die bij haar kinderen werken. Herkenbaar?

3- Beloning aan het eind

Vooral in de herfst gaan we graag naar de bossen. We gaan op zoek naar paddenstoelen en nemen schriftjes mee om deze na te tekenen. En we drinken warme chocolademelk na afloop. Dat werkt bij ons in ieder geval het beste: er echt een leuk dagje van maken. Het liefste doen we een korte wandeling met een zelf verzonnen opdracht en doen een drankje of hapje na afloop.

De dames achter het blog Bier en Appelsap (voor ouders uit de regio’s Utrecht, Amsterdam, Gooi- en Vechtstreek, Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort) hadden dit probleem ook. Ze hebben nu het boek ‘Bier en Appelsap wandelboek’ uitgebracht met leuke wandeltochten in de omgeving Utrecht. De wandelingen zijn uiteraard allemaal geschikt voor kinderen met een eettentje onderweg of op het eind en vaak een speeltuin. Ze nodigden mij uit om bij de boekpresentatie te zijn. En één van de wandelingen uit het boek te doen met mijn kinderen. Dat was echt super! Een mini-blotevoetenpad, een klein pontje en een lekker drankje. Dit boek met wandelingen ga ik deze herfst zeker vaker gebruiken.

Wat zijn jouw tips om met je kinderen te wandelen? Deel ze met ons op Facebook.

Bier en Appelsap Wandelboek

In het Bier en Appelsap Wandelboek vind je de leukste plekken voor wandelen met kinderen. Lekker de natuur in voor een speurtocht, een hapje en een drankje en misschien ook wel een speeltuin! In dit handzame boek staan meer dan 30 locaties in de regio Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en het Gooi waar je met je kinderen uitwaait, geniet van de natuur en opwarmt met een warme choco of juist afkoelt met een ijsje. Vanaf dat ze de eerste stapjes maken, mee gaan in de kinderwagen of juist meer uitdaging zoeken in een wandeling met een app of geocaching. Wandelen en de natuur in is altijd een goed idee!

bierenappelsap.nl/wandelboek

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.