By 17 september 2018 Read More →

‘Opvoeden is samenspel’ in Week van de Opvoeding

Voor de achtste keer wordt dit jaar de Week van de Opvoeding georganiseerd. Een week waarin het draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen, jongeren en professionals.

Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders,  kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. Het thema van 2018 is dan ook ‘Opvoeden is samenspel’. Hoe zie jij dat als ouder en medeopvoeder? Hoe ga je hier als professional mee om? Luister je en bewandel je wel eens een ander pad dan gebruikelijk? Overal in Nederland worden workshops, bijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Kijk hiervoor op de website van de Week van de Opvoeding: www.weekvandeopvoeding.nl

Voor mij als kinder- en jongerencoach een leuke gelegenheid om korte workshops voor ouders en professionals te organiseren in mijn praktijk.  Ik neem mijn boek als basis: ‘Hoe houd je het gezellig thuis? 30 manieren om je kind en jezelf op te voeden’.

Opvoeden is samenspel: workshops voor ouders en professionals

Ik geef maandag t/m donderdag elke avond een workshop voor ouders en professionals. Deze workshops zijn altijd een feest van herkenning, uitwisseling en inspiratie. Vorig jaar had ik leuke gemengde workshops, met ouders, studenten pedagogiek en andere professionals. Ouders konden de professionals inspireren en de professionals konden de ouders weer veel tips en trics geven. Voor iedereen heel leerzaam. En bovendien waren het gezellige avonden in mijn praktijk.

Dit jaar geef ik weer opnieuw workshops. Van maandag 1 t/m donderdag 4 oktober van 19.30 tot 22.00 uur zijn er workshop voor ouders, studenten, coaches en andere professionals. Hoe praat je met je kind? Hoe zorg je voor een positieve opvoeding? En hoe zorg je dat je je kinderen niet achter het behang plakt? Of zij jou?  Welke speelse werkvormen kan je gebruiken als je met kinderen werkt? Of als je thuis dingen wilt veranderen? Aan de hand van mijn boek ‘Hoe houd je het gezellig thuis?’ laat ik speelse, leuke en handige werkvormen zien.

Alle workshops vinden plaats in mijn praktijk in Amsterdam Centrum en kosten €25 en €15 voor het boek. Studenten krijgen €10 korting: dus €15 en €15 voor het boek.

In alle workshops gaan we met elkaar in gesprek hoe je als ouder (of professional) dingen aanpakt en hoe je met de spelletjes en werkvormen in mijn boek tot een goede communicatie en vrolijke relatie met je kind kan komen. Ik laat je zien hoe je met het kwaliteitenspel de kwaliteiten van je kind kan ontdekken, hoe je je kind kan leren op een speelse manier met faalangst om te gaan, hoe je elkaar goede complimenten kan geven, hoe je op een leuke manier dingen kan afspreken in een gezinsvergadering, etc.

Hoe houd je het gezellig thuis?

‘Hoe houd je het gezellig thuis’ is een doe-boek met praktische methodes, die ik als kinder- en jongerencoach  in mijn praktijk gebruik. Dingen die je makkelijk zelf met je kind kunt doen, gewoon als spelletje of om gezellig samen te zijn. Het boek biedt ouders houvast en helpt ouders en kinderen met onder andere het voeren van leuke en verrassende gesprekken, het ontdekken van elkaars kwaliteiten, het werken aan oplossingen, het boven water krijgen van en omgaan met gevoelens, het omgaan met verlies en scheiding en het veranderen van gedrag.

Lees ook: Kwaliteiten van je kind samen ontdekken

Het boek biedt ouders houvast en helpt ouders en kinderen op 30 verschillende manieren met:

  • het voeren van leuke en verrassende gesprekken
  • het ontdekken van elkaars kwaliteiten
  • het werken aan oplossingen
  • het boven water krijgen van en omgaan met gevoelens
  • het omgaan met verlies en scheiding
  • het veranderen van gedrag
  • …en nog veel meer

Het worden speelse en gezellige workshops met veel uitwisseling.

Lijkt het jou ook leuk om aan een workshop mee te doen? Neem dan contact op met [email protected] of 06-10 79 90 17 voor informatie of reservering. Of kijk op www.weekvandeopvoeding.nl voor activiteiten bij jou in de buurt.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Charlotte Borggreve is naast moeder van drie ook orthopedagoge en kinder- en jongerencoach en heeft een eigen praktijk in Amsterdam Centrum.