By 15 mei 2018 Read More →

‘Moederdag: hoe-het-volgend-jaar-wél-moet’

Kruimels in mijn bed, gewekt worden met snotterbelkusjes en zelfgeknutselde cadeaus waarvan ik nóg steeds moet ontdekken wat het eigenlijk is. Maar… na de nodige ‘dank je wel, prachtig gemaakt schat’, was alles weer back to normal. Dat was het dan weer. Is dit nu wat wij moeders écht willen op Moederdag?

Begrijp me niet verkeerd. Ik waardeer alles wat hierboven staat. De zelfgemaakte ontbijtjes op bed met heerlijk versgeperste jus en warme croissantjes. De cadeautjes waar mijn kids alle ziel en zaligheid in gestoken hebben. En ook de snotterbelkusjes op de vroege morgen. Vroeg ja, want uiteraard waren de kinderen weer niet te houden, totdat ze mama hun cadeautjes mochten geven.

Maar hoe leuk ook, nadat ik me had aangekleed, was alles meteen weer normaal. Peuterlief hing aan mijn been alsof het nooit een speciale dag is geweest. En papa? Die was meteen weer ‘uit het oog’ toen mama eenmaal beneden was. Althans, dat maakte ik op uit de hoeveelheid ge-‘mama’ waar ik die dag weer op getrakteerd werd. Fijn natuurlijk, maar dat Moederdag allesbehalve een dagje rust betekende, dat werd mij weer eens hard duidelijk.

Wat moeders echt willen op Moederdag

Maar wat zou ik dan eigenlijk wél willen met Moederdag? Naast de snotterbelkusjes en de zelf in elkaar geknutselde cadeautjes uiteraard, want echt hoor, die zou ik voor geen goud willen missen. Dus maakte ik een top 15 met wat moeders echt willen op Moederdag. Of wat ik in ieder geval het liefste op Moederdag zou willen. Misschien een ideetje voor volgend jaar… Papa?

15 x Ik zou op Moederdag…

#1 een gat in de dag willen slapen

En dan ook echt een flink gat, hè. Dus gewoon laten liggen a.u.b, totdat ik ZELF wakker word omdat ik doorligplekken krijg of zin in koffie heb.

#2 ongestoord een kop koffie willen drinken

Een kopje koffie drinken zonder dat ik tussendoor gestoord word, dat lijkt mij hemels. Eigenlijk kan ik beter zeggen: een kop koffie helemaal opdrinken zonder dat ie vroegtijdig is afgekoeld. Want in de regel is het vaker dat ik ergens een koud half opgedronken kopje koffie aantref, die ik dan nog vlug even achterover sla. Moeder heeft namelijk meestal helemaal geen tijd om koffie te drinken.

#3 ongestoord een glas wijn willen drinken (of een fles, dat mag ook natuurlijk)

Minstens zo belangrijk als de kop koffie, dat begrijp je wel. Niet dat je veel last hebt van het feit dat je wijn afkoelt naar verloop van tijd. Maar als we dan tóch een dag voor onszelf hebben, laten we er dan geen doekjes omwinden.

#4 een hele dag geen ge-‘mama’ willen horen

Voor één keer één dag gewoon even NIET! Papa is de man die je moet hebben. Degene die ALLES weet en ALLES kan oplossen. Even geen peuter aan mijn rok, omdat hij de Duplo niet uit elkaar krijgt. Of een kleuter die vanaf de wc schreeuwt dat ik zijn billen moet afvegen.

Kruimels in mijn bed, gewekt worden met snottebellenkusjes en zelf geknutselde cadeaus waarvan ik nóg steeds moet ontdekken wat het eigenlijk is. Maar... na de nodige 'dank je wel, prachtig gemaakt schat', was alles weer back to normal. Dat was het dan weer, Moederdag. Maar is dit nu wat moeders echt willen?

#5 ongestoord willen douchen

En dan het liefst minstens een half uur. Zonder kinderlijk publiek en zonder een stortvloed aan badspeeltjes die onder de douche worden gekieperd.

#6 ongestoord naar de wc willen gaan

Ook zo heerlijk lijkt mij dat. Gewoon even ongegeneerd, alleen en zolang als de Telegraaf dik is. Dus niet wanneer je nét zit, dat je weer nodig blijkt te zijn. Of het kroost besluit dat het leuk is om mee te kijken. Voor één dag eens niet.

>> Lees ook: Rustig naar de wc gaan als moeder? Niet met kleine kinderen

#7 een huis zonder zand willen

Elk jaar twijfel ik weer of ik die verrekte, blauwe, toch al veel te lelijke schelp vol met zand zal verbannen naar de kliko. Maar ieder jaar trap ik weer in de valkuil van lief spelende kindertjes die zandtaartjes bakken. En dan komen diezelfde kindertjes binnen en trekken ze hun schoenen uit…

#8 een bank zonder kruimels willen

Ik wil gewoon eens voor één dag ergens kunnen gaan zitten, zonder dat ik het eerst moet ontdoen van kruimels. Misschien ligt het aan onze opvoeding, maar écht hè; die kinderen van mij kruimelen als de pest. Broodjes, crackers, koekjes, chipjes… alles wat maar enigszins kan kruimelen, tref je bij ons aan op de bank.

#9 ramen zonder vette handen willen

YES please! Een hele dag gewoon even NIET aankomen dus. Want naar buiten kijken, kan ook best zonder je hoofd en je handen stijf tegen het glas te drukken.

#10 geen wasgoed willen doen

Nou is dit niet de meest slimme van de 15 moet ik toegeven, want we weten allemaal dat die was niet vanzelf verdwijnt. Daarom zou ik nóg liever willen dat ik op Moederdag alle was in één keer schoon en gewassen in de kast kon toveren.

#11 een hele dag geen speelgoed willen zien waarover je nek kunt breken

Als ik mij ergens aan stoor? Want hoe vaak ik het ook opruim, steeds weer glij ik uit over rondslingerende autootjes, wanneer ik met een hete pan uit de keuken kom gelopen. Steeds weer stap ik nietsvermoedend en met blote voeten op die verdomde legoblokjes. Au!

#12 mijn avondeten opeten voordat het koud geworden is

Vlees aan stukjes snijden, aardappels prakken en dampende lepels groente blazen. Negen van de tien maaltijden ben ik drukker met de maaltijd van mijn kinderen dan met wat er op mijn eigen bord ligt.

#13 niet mijn brood hoeven te delen

Wat dat is? Geen idee! Of ik er nu braaf pindakaas, smeerworst of welk ander gewenst boordbeleg op doe, mijn boterham is klaarblijkelijk altijd lekkerder dan wat er op het bord van mijn kinderen ligt.

#14 mijn verhaal vertellen, zonder onderbroken te worden

For God’s sake, mag ik één keer uitpraten…?

#15 ook heel veel knuffels en ‘ik hou van jou’s’ willen krijgen…

Laten we eerlijk zijn, het is geen Moederdag zonder snotterbelkusjes en té veel ‘ik hou van jou’s’. Dat is ‘in the end’ toch eigenlijk wel wat ik het allerliefst op Moederdag wil!

 15 suggesties voor dingen die we als moeder écht graag willen hebben op Moederdag. En het zijn geen materiële cadeautjes. #moederdag #moeder #verwennen

(c) Can Stock Photo / Paha_L

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Thema

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.