By 5 april 2018 Read More →

Rustig naar de wc gaan als moeder? Niet met kleine kinderen

Herken je dat? Je moet naar de wc en je denkt van het kwaad meteen even de deugd te kunnen maken. Snel even je smartphone checken. Wat mails beantwoorden of gewoon even ongestoord Facebooken. NOT! Want wanneer je peuter zich in een kleuter ontpopt, is er werkelijk geen seconde meer van jou!

Je hupt al een poosje heen en weer van het ene op het andere been. Al vanaf 10:00 uur vanmorgen moet je nodig, maar steeds komt er iets tussen waardoor je wéér niet kunt. Je peuter vraagt om aandacht. Aan je been hangt je dreumes. Je kunt niet gemist worden, dat blijkt. Super fijn natuurlijk, maar NIET wanneer je naar de wc moet.

Even ontsnappen uit alle hectiek

Maar dan, wanneer het kroost heel eventjes rustig op zichzelf zit te spelen, zie jij kans. Snel verberg je al het rondslingerende, potentiële gevaar, op plaatsen waar kinderhandjes niet reiken. Je trekt de woonkamerdeur dicht. Je roept nog snel even door de deur dat je NIET gestoord wenst te worden. En schiet de wc in. ‘Hè, hè…. rust.’ Think again!

Soms denk ik met enige weemoed terug aan de tijd dat mijn kroost nog kleiner was. Toen ze nog niet konden lopen en je ze gewoon nog even in de box kon leggen of op het speelkleed. En jij zelf even je ding kon doen. Naar de wc gaan bijvoorbeeld of even 10 minuten ongestoord onder de douche staan. Even ontsnappen uit alle hectiek van het moederschap.

Rustig naar de wc gaan als moeder? Niet met kleine kinderen

Sinds mijn peuter een kleuter wordt, is dat er niet meer bij. Nu de omgekeerde deurklink geen uitdaging meer biedt, ontloop ik hem namelijk nergens meer. En dreumeslief evenmin, want die kuiert fijn achter grote broer aan. Zit je ineens te kakken met twee ongeduldige kindertjes voor de deur. Ik kan je vertellen, daar is weinig ontspanning meer aan. Zelfs de douche is niet meer van mij alleen. Ik sta nog geen minuut onder de warme kraan of het eerste badspeeltje wordt al in de badkuip gekieperd. Of ik ook een kopje thee wil, vraagt mijn bijna kleuter onschuldig. Die vervolgens tig bekertjes vol met water mijn kant op kegelt. FIJN!

Voordat je moeder wordt, kun je je niet voorstellen hoe het is om niet gemist te kunnen worden. Het is een onbeschrijfelijk gevoel, dat ik werkelijk voor geen goud zou willen ruilen. Hoewel mij op drukke dagen soms het ge-‘mama’ uit de strot komt, heb ik niets liever dan kleine, mollige kinderarmpjes om mij heen die niet zonder mij kunnen.

Maar die privacy…. dat is wel een dingetje. Wanneer je moeder wordt, is er namelijk weinig sprake meer van een privéleven. Maar ach…., ‘je krijgt er zo veel voor terug?!’

Is de wc voor jou een toevluchtsoord? Of heb je juist een andere plek? Praat mee op Facebook.

(c) Can Stock Photo / VadimGuzhva

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Peuter

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.