Hoe gaat het eraan toe op Tinder?

Toen ik na mijn scheiding wel weer toe was wat aan wat afleiding en liefde in mijn leven, besloot ik de app Tinder te downloaden. Ik had er al zoveel over gehoord en was natuurlijk erg nieuwsgierig. Bovendien leek het mij een snelle manier om met iemand in contact te komen.

De app aanmaken is zo gebeurd. Wat foto’s van jezelf en een korte omschrijving (die toch niemand leest) en het swipen kan beginnen. En dan.. gaat er een wereld voor je open.

Tinder profiel

Wat mij opviel? Mannen staan vaak met een hele grote vis, een glas bier of een racefiets op de foto. Of ze dragen een ski outfit met bril. Of ze staan in een groep vrienden en je moet raden om wie het gaat. Ook zijn er getrouwde mannen die dat meteen eerlijk aangeven. Verder kom je veel Christiaan Grey 50 tinten grijs-types tegen. Wat ik ook heel grappig vond? Bij de beschrijvingen van de mannen (die ik dus wel lees 😉 ) vermelden ze hun lichaamslengte. Vrouwen vinden dat kennelijk belangrijk. Nou ben ik nogal klein en is iemand al snel groter dan mij, dus voor mij is dat geen issue.

Ook schrijven ze dat vrouwen met een duckface of sterretjes en hartjes boven hun hoofd (lees snapchat-filter) niet op het hartje hoeven te drukken. Daar kon ik wel om lachen. En heel veel mannen leven volgens quotes als ‘live love laugh’, ‘carpe diem’ en nog meer dooddoeners. Ach ja, leuk geprobeerd..

Toen Brenda na haar scheiding wel weer toe was wat aan wat afleiding en liefde in haar leven besloot ze de app Tinder te downloaden. Ze had er al zoveel over gehoord en was natuurlijk erg nieuwsgierig. Bovendien leek het haar een snelle manier om met iemand in contact te komen. En ja, er gaat een wereld voor je open...

It’s a match!

Dus je swiped je bijna een rsi-vinger door al die profielen en komt dan hopelijk tot een match of een paar matches. Een match ontstaat als je allebei op het hartje hebt gedrukt. Ik denk eerlijk gezegd dat mannen uit verveling of met een drankje op alle vrouwen liken en na een match kijken of ze je echt leuk vinden. Mocht je door de vleeskeuring zijn heen gekomen, kun je met elkaar chatten. Dat gaat meestal zo.
Man: ‘Hey leuke match!’ Vrouw: ‘Ja gezellig! Waar kom je vandaan?’ Man noemt plaats en vraagt ‘Wat zoek jij op Tinder?’ Deze vraag is om er meteen achter te komen of je een serieuze relatie zoekt of in bent voor een one night stand. Die gesprekken zijn dus meestal van korte duur.. 😉

Tinder ervaringen

Een poosje geleden zat ik weer een paar dagen op Tinder. (Na een paar dagen verwijder ik de app meestal weer gedesillusioneerd.) Ik had bij mijn omschrijving neergezet : ‘Niet op zoek naar een one night stand, wel op zoek naar iemand die met mij naar de Star Wars-film wil’. Ik dacht: zo maak ik meteen al een goede selectie. En inderdaad ik had een heel leuk gesprek met iemand die ook fan van Star Wars is. Hij kon in het begin geloven dat een vrouw vrijwillig naar Star Wars kijkt. Via de chat hadden we een super leuke klik.

Dus we besloten om een kop koffie te gaan drinken om te kijken of het in het echt ook zou klikken. Helaas was dat niet het geval, maar we zijn nog wel samen naar Star Wars geweest en dat was erg gezellig.  Dat is trouwens meteen een tip die ik wil geven: ga niet eindeloos lopen chatten en appen (wat ik voorheen ook altijd deed). Maar spreek vrij snel af voor een kop koffie om te zien of het in het echt ook klikt.  Een tip voor mannen: pas op met wat je zegt en stuurt qua afbeeldingen. Wij vrouwen bespreken en analyseren ALLES wat er gezegd wordt met elkaar door middel van screenshots. Ik wel in ieder geval!

Tinder is niet altijd eerlijk

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst naar Tinder ging, was ik nog niet zo door de wol geverfd. Ik had een leuke match en had van tevoren eindeloos gechat en geappt. Ik wist alles van zijn favoriete eten, familie, dromen, teleurstellingen, toekomstplannen et cetera. Toen we eindelijk afspraken, waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Hij zat al aan een tafeltje. Ik was (natuurlijk) wat later, omdat ik het niet meteen kon vinden. Na de eerste 10 zenuwslopende minuten kwam het gesprek gezellig op gang. Tot hij opstond om naar de wc te gaan. Ik schrok want hij leek wel 20 kilo zwaarder dan op zijn foto’s en het zat vooral op zijn heupen. Ik sprak mezelf toe dat ik niet zo oppervlakkig moest zijn. We hadden verder nog een gezellige middag. Maar ik ging alleen naar huis en het is niks geworden.

Ik ben dus nog vrijgezel en dat is prima. Ik heb het super leuk met mijn kids en vrienden en familie. En natuurlijk een leuke man is welkom, maar zonder red ik het ook prima. En af en toe zal ik echt nog weleens een dating app proberen, hoor. May the force be with me!

Live your life to the max! 😉

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.