By 15 april 2018 Read More →

Thuisblijven volgens het schoolreglement

Vorige week werd ik gebeld door de school nurse. Jawel, de lagere scholen hier hebben een verpleegster. Waar kinderen hun heil kunnen zoeken als ze ziek, zwak en misselijk zijn.

Maar ok, vandaag werd ik gebeld: ‘Mevrouw Heijbroek? (Ik kijk dan altijd om me heen of mijn schoonmoeder misschien in het land is.) Uw zoon Tom zit hier en heeft een verhoging van 101.6. Help, ook nog zoiets, ze doen hier in Fahrenheit. Ik ben al enorm slecht met Europese getallen, laat staan mijn Amerikaanse dyscalculi. Ik heb het trouwens net even ingetoetst op mijn convert app. Voor mij een redding dat ding, want ze meten hier ook in inches en feet. Bijna de hele wereld doet gewoon gezellig in celsius, meters en centimeters, maar hier niet hoor. Nee hier moet het weer anders. Maar ok, mijn app vertelde mij dat 101.6F 38,5C is.

Thuisblijven volgens het schoolreglement

Nou dacht ik nog, dat valt wel een beetje mee. Ik zei tegen de nurse dat ik er binnen 10 minuten zou zijn. Nadat ik me bij het kogelvrije glas, dit in verband met gekken en pistolen in dit land, heb gemeld bij de administratie mag ik Tom ophalen. Hij ligt op een bed met een kompres op zijn hoofd. Als je niet ziek bent, word je het wel in de office van de nurse, volgens mij. Ze kijkt me ietwat verwijtend aan en zegt als kinderen 101 hebben, willen we graag dat ze thuisblijven. En met een dergelijke verhoging kan hij morgen ook niet naar school komen.

Wat? Hoezo? Als ie koortsvrij is, gaat ie gewoon weer naar school. Neen, in het school reglement staat dat als ze boven de 100F hebben, ze 2 dagen thuis moeten blijven. Wat een gelul. Wie heeft dat reglement geschreven? Donald zelf?

Bettie wordt gebeld door school. Of ze haar kind wil ophalen. Hij heeft 38,5 C koorts. Niet zo heel hoog, denkt ze. Maar ze haalt hem uiteraard op. Dan hoort ze dat ze hem minstens 2 dagen thuis moet houden. Staat in het schoolreglement. Dat begrijpt ze niet. Als een kind beter is, dan kan hij toch gewoon naar school?

Ben ik nou heel Nederlands?

Ben ik nou heel Nederlands of is dit allemaal erg overdreven? Ik ben van een kopje thee en een beschuitje en hup maar. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat Tom gisteren ook ziek thuis was, maar vandaag wilde hij zelf naar school. Ik vind dat dat aangemoedigd moet worden bij kinderen. En hij is bijna 10, dus dan kan hij het zelf toch aangeven of hij ziek is of niet? Daar stak de nurse even een stok voor.

Ik snap dat als ie ziek is dat ik hem dan op moet halen. Geen probleem. Maar als ik mijn zoon dan aantref op een brancard met een kompres op zijn hoofd en een verpleegster hem behandelt alsof hij boven de 40 graden koorts heeft (nu heb ik het wel over Celsius, zien jullie hoe verwarrend het is, als ie 40 graden Fahrenheit zou hebben, was ie namelijk onderkoeld). Maar ok Tom blijft vandaag en morgen thuis.

Hij vindt het helemaal niet erg, zit lekker op de iPad. Zonder kompres.

(c) Can Stock Photo / Geleol

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.