By 7 januari 2018 Read More →

Positief starten: over korting en paprikachips

Om het jaar bloggend positief te beginnen, ga ik hier nu eens belichten wat er wél leuk is aan Amerika. Want we wonen er wel met veel plezier.

Er is natuurlijk het gegeven dat je nergens de volle prijs voor hoeft te betalen. Er is namelijk eeuwig en altijd korting. Echt altijd. Niet alleen tijdens Black Friday of Cyber Monday. En als je om de een of andere duistere reden wel het volledige bedrag moet betalen, wacht dan gewoon een week. Ik weet zeker dat er dan weer 40% vanaf gaat. Of je kunt natuurlijk altijd een coupon googlen als je in de rij staat om te betalen. Let wel, dit geldt alleen voor kleding.

Lees ook: Eigen verantwoordelijkheid.. Best lastig in de VS

Paprika chips

De dagelijkse boodschappen zijn dan weer belachelijk duur. Voor een zak chips betaal je zo 4 dollar, terwijl ik de paprika chips van Albert Heijn voor €0,80 echt mis. Maar we houden het positief. En als je elke dag die paprika chips eet, pas je weer niet in die kleren met korting. Eigenlijk goed dat chips bij ons zo duur is.

Bettie woont in de US en wil het jaar vrolijk starten. Daarom hier de voordelen van wonen in Amerika. Over kortingsbonnen en paprikachips.

Als je die kortingskleren bij nader inzien toch niet meer wilt, kun je ze gewoon terugbrengen. En je krijgt heel netjes het aankoopbedrag teruggestort. Niet een zeikerige cadeaubon voor het bedrag dat je hebt uitgegeven. De meeste winkels hebben een 90 dagen return policy. Sommigen geven je zelfs een jaar bedenktijd. Een jaar! Wat een weelde.

Én het biedt mogelijkheden. Zo kun je het kaartje erin laten hangen en het na twee keer dragen weer terugbrengen. Als je er geen paprika chips op hebt geknoeid. Weer een voordeel dat ze dat niet verkopen in de US.

Als je je dan volledig voor de helft van het geld in het nieuw hebt gestoken, krijg je van wildvreemden complimenten op straat, in de kroeg, of in de supermarkt bij de chips. Al moet ik wel zeggen dat het merendeel van de complimenten over mijn schoenen gaat. En waar komen die vandaan?

Ja hoor, uit Nederland. Waar ik het volledige bedrag voor heb betaald.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.