By 23 december 2017 Read More →

Wauw! Hoe trots kun je zijn op je kind!

Een hele persoonlijke blog dit keer. Omdat ik zo enorm trots ben op mijn kind en dat graag met jullie wil delen. Ik neem je even mee.

In de eerste week van de zomervakantie rijden we naar Dedemsvaart voor een interview met bakker Jimmy Braat van Bakkerij Oegema. Jimmy’s zoon Dijon is ernstig ziek geweest en heeft in die periode veel steun gehad aan de CliniClowns. Om wat terug te kunnen doen voor CliniClowns bedacht Jimmy de Clinibol. Een gebakje dat hij verkoopt in zijn bakkerij. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar CliniClowns. Een geweldig initiatief! We schreven er eerder dit artikel over.

Op de terugweg raakte Job niet uitgepraat over deze actie. Sterker: hij wilde dit ook gaan doen voor CliniClowns. Ik ken mijn zoon een beetje. Die is heel enthousiast over iets en vergeet het dan ook vaak weer snel…

Job verrast mij

Maar dit keer verraste hij mij. En eigenlijk ook weer niet, want CliniClowns is inmiddels wel echt een onderdeel van ons gezin geworden. Inmiddels ben ik met MoodKids al bijna 2 jaar ambassadeur. We hebben inmiddels de nodige activiteiten bijgewoond in de hoedanigheid van ambassadeur. Het maakt regelmatig diepe indruk op hem. Met zijn -destijds 7 jarige wijsheid- raakte hij me enorm na een bezoek aan het Circus CliniClowns met de opmerking ‘de ogen van alle kinderen straalden, mama!’.

Anyway; eind september vroeg hij aan mij of hij geen Clinibollen kon verkopen in ons dorp. Ik vond het een geweldig idee en Jimmy gelukkig ook! Job vroeg zijn vriendinnetje Sophie om hem te helpen en samen maakten ze een plan. Ik had namelijk gezegd dat ik ze best wilde helpen, maar dat zij het moesten regelen. Yep, strenge moeder! 😉

Kom in actie!

Samen met Job bezocht ik onze lokale Jumbo en aan de supermarktdirecteur (Erwin van Andel) vroeg Job -met rode wangen- of hij de CliniBollen bij hem in de winkel mocht verkopen. Erwin reageerde direct enthousiast en verwees hem naar onze lokale Kaasspecialist voor een kraam. Misschien kon hij die ook lenen. Wij gingen vervolgens naar Richard Barnhoorn, de eigenaar, waar Job opnieuw zijn verhaal deed. Ook Richard reageerde enthousiast. Mooi om te zien hoe onze 9-jarige smurf dat zo even ritselde.

Job bedacht vervolgens dat er posters gemaakt moesten worden. Of ik dat wilde doen. Uiteraard! We prikten een datum, zijn vader schoot een mooie foto van Sophie en Job. Ik maakte een poster en Job hing ze in het dorp op. Jimmy vond het initiatief zo tof dat hij aanbood de CliniBollen te brengen en gaf ons korting op de inkoop de bollen. Feestje, want nu ging er dus nóg meer geld naar CliniClowns! Job zocht contact met de pers en regelde een interview met onze lokale dagkrant en enkele huis-aan-huisbladen.

Clinibollen verkopen

Op 21 oktober was het dan zover! Jimmy bracht ’s ochtends vroeg 400 Clinibollen bij ons.

Job en Sophie stonden in de kraam en de bollen vlogen de kraam uit. Familie, vrienden en kennissen kochten de bollen. Maar ook veel onbekenden, die het in de krant hadden gelezen of die ter plekke door de kids werden overgehaald. Binnen 1,5 uur waren ze op! Hadden wij dit even verkeerd ingeschat… De kids startten meteen met een intekenlijst en regelden met Jimmy dat hij de week daarna nóg een keer CliniBollen kwam brengen. Zo lief!

Onze lokale radio had inmiddels ook lucht gekregen van de actie en op de dinsdag na de eerste verkoopdag mochten Job en Sophie daar over hun goede doel vertellen. Twee stuiterballen in de studio. Haha!

De week daarop begon het verkoopcircus opnieuw. Jimmy bracht samen met zoon Dijon nog eens 600 bollen en om 12.45 uur waren die ook op. De kids hebben gewoon 1.000 bollen verkocht en daarmee 600 euro opgehaald voor CliniClowns! Ik ben zo verschrikkelijk trots op Job en Sophie! En zo dankbaar dat al deze mensen CliniBollen hebben gekocht voor CliniClowns. Waar een klein dorp groots in kan zijn. <3

Kom jij ook in actie?

Heeft Job jou ook geïnspireerd om in actie te komen voor CliniClowns? Klik op de button hieronder voor meer informatie. Geen tijd om in actie te komen? Je kunt CliniClowns natuurlijk ook steunen met een donatie.

 

MoodKids is online ambassadeur van CliniClowns.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.