By 26 november 2017 Read More →

Hoe overleef ik de decembermaand? 6 goede voornemens

Vorig jaar rond deze tijd overviel het ons gezin als een wervelwind. Een wervelwind van spanning, hebzucht, vermoeidheid en regelstress. De eerste keer de decembermaand met een kind op de basisschool was een feit. Mijn dochter is tussen Kerst en Sinterklaas ook nog eens jarig. Dit jaar doe ik alles anders…hoop ik! Doe je mee?

Wij beginnen dit jaar vroeg met goede voornemens. Want december staat voor gezelligheid, familie, elkaar verrassen en lange avonden thuis. Maar dus ook voor teveel gedoe. Daarom: Geen decemberstress met deze voornemens, alle zes!

Goede voornemens voor de decembermaand

# Laat de boel de boel

Als je kind later terugdenkt aan zijn jeugd, onthoudt hij echt niet de perfect versierde kaarsrechte kerstboom, het schone huis of de gestreken kleren. Wel de gezelligheid van vrienden en familie, meezingen met kerstliederen en de geur van versgebakken pepernoten. Nu maar hopen op een witte kerst, lekker buiten spelen!

# We doen lekker makkelijk

Je hoeft niet alles zelf te maken. We gaan wat vaker afhalen, maaltijden uit de magnetron eten en brood kan ook best eens als avondeten. En vooral het kerstdiner op school kan ik me ook wel wat makkelijker vanaf maken. Een opgerolde kant-en-klare pannenkoek met jam valt vast niet op tussen alle kunstwerken die andere ouders maken….

# Verzin niet alles zelf

Pinterest is tegenwoordig mijn beste vriend. Ideeën voor het kinderfeestje, de traktatie én de opgerolde pannenkoeken vind je allemaal daar 🙂 . Ook heb ik alvast tips gevraagd aan vriendinnen voor spelletjes tijdens het kinderfeestje.

# Maak samen een lijstje

Als de tv aan staat in deze periode hoor ik alleen maar ‘die wil ik en die wil ik’. Een uur later vraag ik mijn dochter wat ze wil vragen aan Sinterklaas en haar verjaardag. De cadeaus die dan nog zijn blijven hangen, schrijf ik op. Ook in de folders kun je je kind zelf laten uitzoeken. Zo heb je altijd ideeën genoeg, geen lastminute cadeaustress meer! Ik koop ook meerdere schoencadeaus vooruit zodat we altijd iets in huis hebben.

De decembermaand is voor een gezin met jonge kids vaak een wervelwind van spanning, hebzucht, vermoeidheid en regelstress. Suzanne heeft 6 goede voornemens.

foto: Pim Geerts

# Een goede voorbereiding is het halve werk

In de zomervakantie had mijn dochter haar verjaardagsfeestje al bedacht: ‘Ik wil een discofeestje. We doen de gordijnen dicht, een discolamp aan en gaan dansen.’ Heerlijk zo’n duidelijk idee. Hoef ik het ook niet zelf te bedenken! In november heb ik alvast de discoballen en slingers online besteld. Normaal ben ik niet zo’n planner, maar vooruit werken loont.

 

# Je kunt niet alles vieren

Omdat Sinterklaas, verjaardag en kerst iets teveel van het goede is is, hebben we er dit jaar voor gekozen om weinig tijd aan de Goedheiligman te besteden. We doen wel aan schoencadeautjes en vieren heus wel pakjesavond, maar dat doen we alleen met zijn viertjes. Geen gereis door het hele land naar familie en veel minder uitpakken. Daar worden ze altijd zo druk van.

Nu ben ik het zelf bakken van de oliebollen of het inslaan van de champagne voor oudejaarsavond nog vergeten….dat komt volgend jaar dan wel. Weer een goed voornemen!

Hoe overleef jij de decembermaand? Deel je jouw trucs met ons op Facebook?

> Lees ook: Zo help je je Stuiterpietje de Sinttijd door

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.