By 19 november 2017 Read More →

Kindertablet Kurio Tab Advance: echt veilig online

Afgelopen week schreef ik een artikel over de eerste telefoon van je kind. Job heeft er sinds deze zomer één. Ik vond het best ‘een dingetje’. Terwijl ik dit artikel zat voor te bereiden, bedacht ik me dat ik het eigenlijk helemaal geen dingetje vond toen Job zijn eerste tablet kreeg. Of beter gezegd zijn eerste kindertablet. 

Ik denk dat hij ongeveer 5 was toen hij zijn eerste Kurio tablet kreeg. Aangeschaft omdat ons verzekerd was dat kinderen er veilig mee online konden. Dat was voor ons een stringente voorwaarde. Job had daarvoor namelijk eens een niet zo prettige ervaring gehad met een Teletubbies You Tube-video, die -laat ik het netjes zeggen- niet erg geschikt was voor een bijna 4-jarige…

Welke kindertablet is veilig?

Inmiddels gebruiken we thuis al meer dan 4 jaar Kurio-producten. Waarom? Omdat wij sindsdien geen nare ervaringen hebben gehad. De tablets zijn écht veilig. Speciaal voor Kurio is namelijk het Kurio Genius Internetfilter ontwikkeld.

Een internetfilter waar 450 miljoen websites zijn geïndexeerd en dagelijks worden gecategoriseerd als geschikt of ongeschikt. Elke dag worden er websites toegevoegd. Het Kurio Genius Internetfilter behoort tot de sterkste filtersystemen ter wereld. In de ouderomgeving (beschermd met wachtwoord) stel je deze zaken in. Je kind speelt in de eigen kindomgeving. Het is mogelijk om per kind (met een maximum van 8) een kindprofiel in te stellen.

Hoe stel je het Kurio internetfilter in?

De categorieën van het Kurio Genius internetfilter zijn handig. Daarmee kun je als ouder gebruik maken voor de al ingestelde filters aan de hand van de leeftijd van je kind. Je vult de geboortedatum in en de Kurio past automatisch de leeftijd aan.

Wil je het nog iets strikter? Of wil je bepaalde websites uitsluiten? Dat kan door zelf categorieën aan en uit te vinken. Of nog explicieter, websites uit te sluiten in de internetlijst. Bezoekt je kind een website die niet geschikt is volgens het Kurio Genius Internetfilter, dan krijgt hij een foutmelding.

Een ander interessante instelling van de Kurio is het tijdcontrole systeem. Hiermee kun je voor je kind aangeven tussen welke uren er met de tablet mag worden gespeeld en hoe lang er mag worden gespeeld. Met onze kleine tablet-junkie best handig. 😉

Cool voor kinderen

Als ouders zijn wij blij met de veiligheid van de Kurio. Maar net zo belangrijk: wat vinden kinderen ervan?

Job is gewend om met de Kurio om te gaan. Net zoals bij de Tab 2 is de kindomgeving volgezet met spellen en andere apps voor kinderen van verschillende leeftijden. Je kind kan er dus meteen mee aan de slag. Ook de Kurio Motion-games staan er weer op. Skiën, dansen, racen, hardlopen, zwemmen en voetballen: je kind kan lekker actief aan de slag. Want deze spellen bedien je door te bewegen. Je gaat voor het scherm staan en via de webcam, die je bewegingen opvangt, ‘bestuur’ je de game. Deze games zijn exclusief voor Kurio.

Wil je kind liever een specifieke app die er niet op staat? Dat kan. Job is bijvoorbeeld nog steeds in de ban van Minecraft. Het is mogelijk om apps te downloaden via de Google Play Store.

Jobs vriendinnetje Sophie kende de Kurio nog niet en leende de onze -op mijn verzoek- een weekendje. Opvallend wat voor feedback je dan krijgt van een 9-jarige. Zij vond hem zo “lekker vasthouden”. Niet te groot, niet te klein, precies goed. Een fijn beeld, leuke apps en ook de Motion-games vielen in de smaak.  Daarbij “kon ze er lekker mee chillen”, zo meldde ze. Dat vindt Job ook.

Sophie is zo enthousiast dat de tablet inmiddels op haar verlanglijstje staat. Sorry, Brenda (moeder van Sophie, red.)! 😉

Grootste verschillen tussen de Kurio Tab 2 en Kurio Tab Advance

Er is een aantal verschillen tussen de nieuwe Kurio tablet en de vorige, (de Tab 2). Hieronder benoemen we die:

  • Het grootste verschil met de Tab 2 is het geheugen. Kurio heeft voor 16 GB intern geheugen gekozen. Dat is 2 keer zoveel veel ten opzichte van Tab 2.
  • Je kunt het interne geheugen uitbreiden met een SD kaart van maximaal 32 GB. Door de nieuwe Android versie 6.0 kun je naast foto’s, video’s en muziek nu ook apps en games opslaan. Dat is fijn, want apps en games worden steeds groter. Zo heeft de tab van je kind echt voldoende geheugenruimte.
  • De tablet is spatwater- en knoeiproof. Handig met kinderen waar toch best weleens wat omgaat…
  • Er zit een Blue Light Filter op. Dat is beter voor de ogen van je kinderen.

De Kurio Tab Advance kost (adviesprijs) 119 euro en is met roze of blauwe beschermhoes o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

P.S. Bol.com heeft nu ook een leuke actie. Koop je een Kurio en schrijf je een review op Bol.com, dan ontvang je een cadeaubon van 12,50 euro.

 

 

Dit artikel bevat producten die ons zijn toegestuurd voor een review.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>