By 28 oktober 2017 Read More →

Halloween in de VS is echt doodeng

Het is weer oktober. Dat betekent hier in de VS pompoenen en Halloween. Overal waar je kijkt zie je pompoenen, de kinderen versieren ze en snijden ze uit tot jack o’ lanterns. Starbucks gooit het in je koffie. Niet een hele pompoen en niet ongevraagd, overigens. Maar pumpkin spiced koffie, met een koekje in de vorm van een pompoen of eentje die ernaar smaakt, of allebei.

Pompoensoep, pompoenbrood, pompoenen overal waar je kijkt. Ze versieren hun huizen ermee. Iets waar Amerikanen dol op zijn, decoraten. Het begint met de herfst/Halloween versieringen. Dan krijgen we Thanksgiving, Kerst, Valentijnsdag, Pasen en als klap op de vuurpijl 4th of July. En voor alles wordt het huis versierd. Liefst aan de buiten- en binnenkant. Ik doe er inmiddels vrolijk aan mee. Weliswaar alleen binnen.

Halloween in de VS

Oktober is natuurlijk dé maand van Halloween. De hele maand gonst het al wie als wat verkleed gaat. Killer clowns zijn sinds twee jaar verboden. Begrijpelijk. Clowns zijn sowieso eng, maar een killer clown? Op een kinderfeest? Ik vind sommige versieringen écht eng. Mijn kinderen schrikken zich elk jaar weer een ongeluk van het skelet wat tevoorschijn springt bij Party City onder een luide duivelse lach. Ik doe nu wel heel dapper, maar ook ik schrik me een ongeluk.

Het is weer oktober. Dat betekent hier in de VS pompoenen en Halloween. En eerlijk, Halloween in de VS is echt doodeng! En niet alleen voor kids...

Maar ja we moesten toch echt een Troll feestje organiseren voor Fiens vijfde verjaardag in september. Ik vergeet altijd dat de Halloween versieringen er dan al zijn. Het contrast was groot: die lieve onschuldige zingende Trolls tegenover doodenge, uit graven oprijzende skeletten. Ik snap het niet. Het is een kinderfeest! Wat heeft dat met dood, skeletten, graven en RIP te maken? Ik wil niks aanwakkeren, maar doe mij dan maar een discussie over zwarte piet.

Snoep, snoep en nog eens snoep

En dan al het snoep! Natuurlijk is zo één keer per jaar schattig verkleed je langs enge doodshoofden wurmen om een snoepje op te halen prima! Nou ja eigenlijk niet prima, sommige huizen zijn echt doodenge spookhuizen, maar die slaan we dan maar over. Als het maar bij die ene keer bleef, want elke keer als de versieringen in en rond het huis veranderen, komt die enorme snoepzak weer tevoorschijn. Met Thanksgiving, Kerst, Valentijnsdag, Pasen, 4th of July. Snoep, snoep, snoep. Ik zweer je, tandarts zijn is sowieso al een lucratieve bezigheid, maar hier helemaal. De vader van een vriendin van mij deelt met Halloween Marsen en Snickers uit. Niet die lieve mini’s, nee de full size! Drie keer raden wat zijn beroep is en naar welk huis de kinderen het liefst gaan om te trick or treaten.

Het blijft een raar fenomeen, een kinderfeest geassocieerd met de dood. Gelukkig ga ik de 31e op pad met een Pikachu, Rapunzel en een Wonder Woman. We houden het hier in huis nog redelijk onschuldig. Misschien verkleed ik me wel als killer bride.

Halloween wordt ook in Nederland steeds bekender en grootser gevierd. Vier jij ook Halloween? Deel het met ons op Facebook.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.