De dag dat je kind je een spiegel voorhoudt

Wat is het toch fijn als je achteraf samen met je kinderen kunt lachen om je eerdere hysterische uitbarstingen! 

De game pc van game boy staat bewust in de woonkamer. Dit zodat ik een beetje kan volgen waar hij online mee bezig is en hij niet constant naar boven glipt en ik hem niet meer zie.

Hij zit met een koptelefoon met microfoon op ,maar hoort wel wat er zich in de woonkamer afspeelt. Vaak is het irritant dat ik kan meegenieten van alle enthousiaste game aanwijzingen, die hij geeft. Maar het is ook fijn dat ik op deze manier weet welke spellen hij speelt en wie zijn online vrienden zijn. Als hij midden in een spel zit, redt hij het om in 5 seconden te plassen en weer op zijn plek te zitten. Helaas lukt het hem tijdens deze razendsnelle pitstop niet om de tussendeur goed te sluiten.

 

In ons gezellige gezin hebben we ook twee honden. Een boomer hondje van 8 en een chihuahua van 1 jaar. Chihuahua’s zijn kleine lieve aanhankelijke hondjes, die het daarnaast helaas niet zo nauw nemen met zindelijk worden. Regelmatig vind ik een plas of een drolletje in huis.

Op de trap en op mijn slaapkamer ligt tapijt. Omdat het mijn grote angst is dat de honden boven poepen of plassen, mogen ze absoluut NIET naar boven. Daarom hamer ik er steeds op dat de tussendeur dicht moet, zodat ze niet naar boven kunnen. In mijn ergernis ook weleens afgekort tot DD! Deur Dicht!

Het is weleens gebeurd dat de chihuahua naar boven glipte en onder mijn bed verdween. Met de stofzuigerslang probeerde ik haar toen weer onder mijn bed vandaan te zwiepen. Ik was er zo druk mee, dat ik niet in de gaten had dat ze alweer naar beneden was geglipt…

De deur zat niet dicht!!

Afgelopen week had ik het warm en ging ik naar boven om mij om te kleden. Ik was op mijn slaapkamer, trok mijn broek uit en zag tot mijn grote ontsteltenis een drolletje liggen op mijn zwarte tapijt! Een geluk dat ik het zag en er niet in was getrapt! Mijn grote angst was werkelijkheid geworden en ik flipte helemaal. In mijn onderbroek en shirtje stoof ik de trap af. Ik zwaaide de deur open en begon meteen mijn relaas tegen game boy; “omdat jij de tussendeur niet goed hebt gesloten, lag er een drol in mijn slaapkamer op het tapijt! Straks was ik erin getrapt! Zal ik de drol even oprapen en in je bed leggen? Dan kun je lekker in een poep bed liggen!” (geen idee waarom ik dat zei, ik sloeg nogal door)

Ondertussen keek game boy mij rustig aan en ik zag dat hij de mute knop van zijn kop telefoon aan het zoeken was. Toen bedacht ik me pas..  oh ja zijn online vrienden kunnen natuurlijk alles horen! Oeps!

Als je kind je een spiegel voorhoudt

Ik droop weer af naar boven, kleedde me om en kalmeerde. Verder hebben we er niet over gesproken. Tot ik hem ’s avonds naar bed bracht en we nog even wat kletsten. Hij vroeg “gaat het weer een beetje met je mama?” Ik was het hele voorval alweer vergeten en zei “ja hoor, waarom vraag je dat?”

“Nou je reageerde nogal hysterisch op die hondendrol vanmiddag”. Ik schoot in de lach en zei oh ja dat was ik alweer vergeten. Waarop hij mij na ging doen, hoe ik de deur open zwaaide in mijn onderbroek! Begon over poep in zijn bed! (Ja, what was i thinking!) Ik zei dat ik zag hoe hij de mute knop zocht en toen dacht oeps! We lagen helemaal in een deuk!

Wat is het toch grappig als je kinderen je een spiegel voorhouden.

Heb jij ook weleens in een situatie gezeten, waarin je kind jou een spiegel voorhield? Deel hem met ons op Facebook.


(c) Can Stock Photo / Eugene_Put

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.