4 leuke dingen voor kinderen (volgens Job)

Super leuk om te zien dat de ‘ik kies-lijst’ zoveel is gedownload. En nog gaver? Er hebben maar liefst zestien MoodKids-lezers de volgende ronde van de  gehaald! Daarover zo meer. Daarnaast vind je in dit artikel nog vier leuke dingen om samen met je kind te doen, die Job heeft uitgekozen.

Wat dacht je van: een leuk uitje, een activiteit voor als het regent, slijm maken en een gave download voor een uitnodigingskaartje ehm zakje.

#Ditisechtmijnding

Herinner jij je het nog? Uit onderzoek, geïnitieerd door Fruit Shoot en uitgevoerd door een psycholoog, blijkt dat kinderen tussen 6 en 12 jaar 9,6 uur per week bezig zijn met hun hobby, activiteit of sport. Ouders vinden het sociale aspect van vrijetijdsactiviteiten het belangrijkst. Opvallend hierbij is dat dat slechts 35% van de kinderen carte blanche van hun ouders krijgt bij het kiezen van hun vrijetijdsbesteding.

Fruitshoot wil graag kinderen een platform geven, zodat ze kunnen laten zien waar zij het gelukkigst van worden. Dat platform vind je op . Ik heb samen met Job de video’s bekeken van de MoodKids-deelnemers. Wat een heerlijke, authentieke en stoere kids zeg!  Flo vindt bloggen leuk en doet kunstjes met zijn ribbon pois. Sven houdt van vuurtjes stoken en laat zien hoe hij dat doet. En Britt laat haar liefde voor paardrijden zien en haalt ook nog een leuke prank uit met haar paard.

https://www.youtube.com/watch?v=xvvoICYSJDs

Super om deze kids te zien stralen. Ik kan ze hier helaas niet alle zestien laten zien, maar ga ze zeker even bekijken op . Je kan stemmen op je favoriete video’s! En ben je zelf nog geïnspireerd? Dan is er nog de mogelijkheid om zelf een video aan te leveren.

4 leuke dingen voor kinderen

# Bezoek een musea

De meeste musea bieden een gevarieerd kinderprogramma aan. Zeker in de vakanties. Zo is er altijd wel iets wat het ding is van jouw kind. Job begon drie jaar geleden bij voorbaat al te kreunen als het woord museum viel. Tegenwoordig niet meer, want we bezoeken voornamelijk musea uit ons overzicht met coolste musea. Daarin hebben we de leukste musea van Nederland voor én met kids voor je verzameld. Netjes per provincie in een rij. Moet goed komen toch!

Bekijk hier ons overzicht.

# Slijm maken

De ‘slijm hype’ is aan Job een beetje voorbij gegaan. Totdat hij er ineens op geattendeerd werd door ons buurmeisje Ella. Toen wilde Job ook wel graag. Ik zag op de blog ZoMijntje van onze gastblogger Jasmijn een recept dat we hebben uitgeprobeerd. Helaas was de lijm die zij gebruikt had uitverkocht. Na 10 (!) verschillende soorten lijm weten we nu dat elke lijm anders is en anders reageert. Dit recept werkt dus met de lijm die ik heb gebruikt.

Zelf slijm maken is niet zo moeilijk. Zo maak je slijm met de kinderlijm van de hema. Bekijk ons recept hier.

Wat heb je nodig:

 • kinder hobbylijm (Hema)
 • witte scheerschuim (Action)
 • baking soda (AH)
 • lenzenvloeistof (let op dat er Borax in zit) (Action)
 • evt glitters en/of kleurstof
 • schaal
 • lepel

Zo maak je het:

Doe 3 eetlepels lijm en 1 theelepel baking powder in een kom. Roer dat door elkaar, totdat het een gemengd papje wordt. Spuit een flinke klodder scheerschuim (en eventueel kleurstof en/of glitters) in de kom en roer door totdat het een samenhangend geheel is. Nu voeg je druppel voor druppel de lenzenvloeistof toe. De borax zorgt ervoor dat het bindt. Met teveel borax wordt de slijm te snel hard en met de anderen heb je handen vol met lijm. Kneed het nu door met je handen en maak er een bal van. In het begin is het nog plakkerig, maar blijf doorkneden. Dit duurt echt een paar minuten.

Doe het slijm in een afgesloten potje. Wij gebruikten een leeg en schoongemaakt Play-Doh potje. (Altijd bewaren deze potjes, zijn zo handig!). Je zelfgemaakte slijm is (goed afgesloten) ongeveer twee weken houdbaar.

# Blaasvoetbal

Zoals je al eerder hebt gelezen, is Job helemaal gek van voetbal. Niet alleen van het spelletje zelf, maar met echt alles waar het woord voetbal in voorkomt. Deze blaasvoetbal was dus ook direct een succes. Ideaal voor dagen waarin het regenachtig is of je kids geen zin hebben om buiten te spelen. Je kunt er zelfs een hele competitie voor opzetten.

Zet met blokjes, Duplo of LEGO een speelveld af (zodat het balletje in het veld blijft) op de tafel of de grond. Maak ook twee goals. Geef de deelnemers een (dik) rietje en een pingpongbal. En scoren maar!

# Kinderfeestje uitnodiging

Door privé omstandigheden is het vorig jaar niet gelukt om Jobs kinderfeestje te vieren. Job baalde er vast van, maar naar ons was hij begripvol en geduldig. We hebben hem toen beloofd dat we het écht met hem goed zouden maken.

Laten we het erop houden dat hij dat jaar goed gebruikt heeft om na te denken over wat hij wilde. Want zoals we het eigenlijk ook wel een beetje van hem gewend zijn, kwam hij al snel met een onderwerp voor een feestje en een lijst waar het feestje uit moest bestaan. Over de uitnodiging had hij ook al grotendeels nagedacht. Ik had ook nog wat ideetjes en samen kwamen we tot dit resultaat, passend bij het thema van zijn kinderfeestje: Nerf! Daarover binnenkort meer!

Ben je op zoek naar een leuke uitnodiging voor een kinderfeestje? Wij maakten een printable voor een uitnodiging, die je hier gratis kunt downloaden.

Wat heb je nodig:

 • download labels uitnodiging
 • plastic kaartzakjes, formaat C6 (Action)
 • kleurenprinter of ga naar de copyshop
 • snoephorloges
 • rolletje serpentine
 • knalbommetjes
 • schaar
 • nietmachine

Zo maak je ze:

Print de downloads uit op bij voorkeur iets steviger karton, knip ze uit en vouw ze dubbel. Beschrijf de achterkant met de informatie over het feestje. Wij deden in het zakje: een snoephorloge (tijd), een paar knalbommetjes (knal) en een rolletje serpentine (feest). Knip eventueel iets van de bovenkant van het zakje af. Vouw de labels er omheen en zet vast met twee nietjes. Uitdelen maar!

Ben je op zoek naar een leuke uitnodiging voor een kinderfeestje? Wij maakten een printable voor een uitnodiging, die je hier gratis kunt downloaden.


[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, zelf maken, DIY

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.