By 30 april 2017 Read More →

Wat als je kinderen 3 maanden zomervakantie hebben…

Mijn kinderen moeten nog 26 dagen naar school. Dat is te weinig als je het mij vraagt. Ik vind school een fantastische uitvinding.

Ik snap er ook oprecht niks van dat er mensen zijn die thuisonderwijs verkiezen boven regulier onderwijs. Als ik dat zou doen, zouden er zeker gewonden vallen. Aan beide zijden. Maar goed, men vraagt mij niks, dus Tom en Maud hebben nog maar 5 weken school. Daarna hebben zij bijna 12 weken vakantie.

Lees die zin nog eens goed. Bijna 12 weken. 11 weken en 3 dagen om precies te zijn. Dat is bijna het dubbele van de zomervakantie in Nederland. Dat is dus bijna 3 maanden. Drie maanden zomervakantie. Dat is een kwart jaar! Ik weet 100% zeker dat degene die dit bedacht heeft niet een stay at home mom was.

5 vakantiedagen vs. 3 maanden zomervakantie

Het rare is dat gemiddelde werkende Amerikaan vijf vakantiedagen heeft. Dit is een beetje gechargeerd, want hoe langer je ergens werkt des te meer vakantiedagen bouw je op. Maar ze hebben in verhouding tot Nederland echt belachelijk weinig vakantiedagen. Hun kinderen hebben er dus des te meer. Bijna drie maanden zoals ik al zei.

Hoe doen mensen dat als ze allebei werken? Je kunt moeilijk je kinderen alleen thuis laten. Sterker nog, de wet hier in de staat Illinois verbiedt dat. Je kind moet hier 13 jaar zijn, wil je hem/haar alleen thuis kunnen laten. Maar daarover misschien meer in een toekomstig blog.

De oplossing: kamp

Gelukkig is er een oplossing voor de wanhopige ouder in de vorm van kamp. Een luid hoera voor deze uitvinding. Tom gaat straks 6 weken op kamp. Nee, schrik niet, hij gaat niet 6 weken uit logeren. Hij wordt van maandag tot vrijdag ’s ochtends opgehaald door de bekende gele bus. Deze brengt hem dit keer niet naar school, maar met 20 andere kinderen naar de bossen.

Nederlandse moeder Bettie woont met haar gezin in de VS. En haar kids hebben 3 maanden zomervakantie. Je leest het goed: 3 maanden. Hoe regel je dat?

Hier is hij de hele dag kikkers aan het vangen en in de modder aan het glijden. De dingen waar ik niet echt voor te porren ben, zeg maar. Hij vindt het geweldig. Dit wordt zijn derde jaar op dit kamp en hij kan niet wachten. De bus brengt hem keurig om 15 uur, onder de modder, thuis.

De meiden gaan ook naar een kamp. Maar met iets minder modder. Hier doen ze spelletjes, maken ze knutsels, zingen en dansen ze. Er is een speeltuin en een watersproeier. Kortom, pret voor iedereen.

Het aanbod is enorm. Je kan de hele zomer gaan zeilen, potten bakken, breien, schaken of je combineert je hobby’s. Wat je maar wilt. Er is bijna overal wel een kamp voor. Helaas is dit vertier niet gratis.

Maar ja, je moet wat als je kinderen bijna een kwart jaar thuis zitten…

> Lees ook: Vakantie-opvang nog niet geregeld? Kies voor zomerkamp

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.