By 24 april 2017 Read More →

8 tips voor meer plezier tijdens zwemmen voor jou als ouder

Zoals je in mijn blog de hel die zwemles heet kunt lezen, ben ik bepaald geen fan van de wekelijkse zwemles. De onmogelijke zwemtijden, chloorlucht, hitte en vaak smerige kantine doen mijn humeur niet veel goeds. Tel daar de natte druipende natte haren en het claustrofobische kleedhokje bij op en je hebt vijf redenen waarom de zwemles de minst favoriete activiteit van mijn week is. Maar naar aanleiding van de vele reacties die ik op mijn blog kreeg, besef ik dat het ook anders kan.

Vandaar dat ik in deze blog acht tips geef om de zwemles voor jou als ouder wat draaglijker te maken. En misschien zelfs wel leuk. 😉

>> Lees ook: Zwemles: hoe hou je het vol?

8 tips voor meer plezier tijdens zwemmen voor jou als ouder

Zwemlestip 1: Makkelijke kleding

Zorg dat je kind makkelijke kleding aanheeft. Dus geen strakke maillot die stroef over halfnatte beentjes gaat, maar lekker simpel in de zin van ruimvallende kleding zoals joggingbroek en sweater. Als je het jezelf echt makkelijk wil maken, doe je je kind de zwembroek of badpak al thuis aan. (Vergeet bij een badpak vooral niet om je kind kort van tevoren even te laten plassen, dat voorkomt weer een hoop extra gedoe later).

Zwemlestip 2: Omkleden in de algemene verkleedruimte

Maak gebruik van de algemene verkleedruimte. Je beschikt er over vele meters meer ruimte – en lucht – en je kunt de kleren laten hangen in plaats van ze in zo’n kleine locker te proppen.

En er is ook een plekje om je eigen jas op te hangen en dat scheelt weer in de hitte. Wees niet te preuts,  want vaak zijn het gemengde kleedruimtes en zul je dus wel eens een piemeltje of blote billen voorbij zien komen. Mocht je het niet prettig vinden om je kind in zijn of haar blootje te laten staan, is voorafgaand omkleden en – voor na de les – een grote handdoek of badjas een optie.

Zwemlestip 3: iPad voor het andere kind

Neem een iPad mee voor het kind dat niet hoeft te zwemmen. Zo kan je kind zich tijdens de les vermaken met leuke filmpjes en heb jij ook nog even tijd om te Facebooken en je Instagram bij te werken. Kun je meteen een leuke foto van jou en je kleine tijdens de zwemles posten.

Zwemlestip 4: Drink iets anders dan koffie

De kwaliteit van de koffie is vaak ver te zoeken in de gemiddelde zwembadkantine. Wil je geen risico’s lopen, ga dan voor een frisje in voorverpakte fles met rietje, dan weet je zeker dat je niet wordt afgescheept met een post-mix cola in een vet glas. Of – neem je eigen flesje water mee en koop voor de vorm een zakje chips voor de kleine. Niemand die dan nog wat zegt als je een slokje van je eigen water neemt. Kind blij, jij blij.

Zwemlestip 5: Ga naar buiten tijdens de les

Geen kinderen bij je? Ga naar buiten. Tenminste als het niet regent of tien graden vriest. Niets is zo lekker als even frisse lucht te happen, voordat je de warmte en chloorlucht weer in moet. Bijkomend voordeel is dat je je work-out voor die dag ook weer kunt afvinken.

Zwemlestip 6: Kleed je luchtig

Het is echt heel warm in de gemiddelde zwembadlocatie en qua kleding geldt dus: less is more. Mocht het buiten tien graden vriezen: kleed je in laagjes. Voordat je je kind uitkleedt, kun je jezelf van een paar laagjes ontdoen, en dat maakt het geheel een stuk draaglijker.

Zwemlestip 7: Neem twee handdoeken of een badjas mee

Wil je kind een beetje een prettige tijd gunnen tijdens de zwemles, is een badmuts helaas geen optie.  Dat zou wel het euvel van de natte druipende haren oplossen. Er zit dus helaas niets anders op dan de natte druipende haren voor lief te nemen. Maar met twee handdoeken in de aanslag (één voor het haar en één voor het lijf) of een badjas met capuchon druipt dat haar al weer een stuk minder.

Zwemlestip 8: Geniet van je kind

Na de zwemles lopen de kids vaak te stuiteren van alle adrenaline die vrij is gekomen tijdens het zwemmen. Naast heel druk zijn ze vaak ook supervrolijk en vooral trots. En ja, voor dat stralende gezichtje doe je het allemaal. Kun je nagaan hoe trots je straks bent als hij of zij het zwemdiploma haalt.

Heb jij nog andere tips voor meer plezier tijdens zwemmen van je kind? Deel ze met ons op Facebook.

 

Yvonne is echt geen fan van de zwemlessen van haar kind. Dan moet je het dus zelf leuk maken. Ze heeft 8 tips voor meer plezier tijdens zwemmen van je kind.

 

 


(c) Can Stock Photo / Cherrymerry

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!