By 16 april 2017 Read More →

Mac and Cheese en andere slechte eetgewoontes…

“Ja Jack mag blijven eten, er is alleen één maar.” “Ok en dat is?” “Hij eet alleen maar boterhammen met pindakaas en jam.” “Serieus?”

“Ja, serieus. Wij hebben er alles aan gedaan, diëtist, voedsel therapie. Echt alles. Hij heeft drie dagen niet gegeten, omdat we hem weigerden zijn geliefde boterham voor te zetten. Waarop Jack al het andere voedsel afwees. Sindsdien is het alleen maar boterhammen met pindakaas en jam. O ja, en alleen witbrood.”

“Tuurlijk, stel je voor dat er voedingsstoffen of vitamines in zouden zitten.” Dat laatste heb ik natuurlijk niet echt gezegd. Wel gedacht maar niet hardop.

Groen is vies

Ik verzin dit niet. Echt gebeurd. Jack is een vriendje van Tom en hij is wat aan de kleine kant, ziet wat witjes en is heel vaak ziek. Dat Jack bleef eten was een eenmalige gebeurtenis. Misschien had ik de verkeerde pindakaas of jam. Maar het bracht ook wat conflicten met mijn eigen kinderen teweeg. Die wilden natuurlijk ook liever een witte boterham met pindakaas dan courgette.

Nu zeg ik niet dat mijn bloedjes voorbeeldige eters zijn. Vooral mijn meiden trekken hun neus op bij groene dingen. Niet bij groene jellybeans overigens. Maar we hebben wel de regel dat je het eten, wat ik zo bloedig heb staan koken, eerst probeert. Vind je het dan niet lekker, dat kan en mag. Ze krijgen vervolgens niet een boterham met pindakaas of iets anders.

Mac and cheese

Ik weet niet wat of hoe ze het hier doen met kinderen en eten. Maar zoveel kindjes eten alleen maar witte pasta of macaroni and cheese. Dat is een ander fenomeen. Mac and cheese komt voornamelijk uit een pakje en heeft niks, maar dan ook niks met kaas te maken. In het pakje zit macaroni en een soort gele poeder. Je kookt de macaroni, vervolgens gooi je de gele poeder erbij, beetje melk en boter, en tada, klaar! Helaas, mijn kinderen vinden het oprecht heel erg lekker. Ze bestellen het zelfs in een restaurant. Want het is op elk kindermenu te vinden. Naast de hotdogs, gefrituurde kip en pizza.
Ik wist natuurlijk wel dat de VS niet bekend staat om de verfijnde keuken. Maar dat met name de kinderen zo slecht eten. Ik had geen idee. Vorige week kwam er een ander vriendje van Tom eten. We aten sushi. En omdat dat echt heel veel werk is om te maken, had ik het gehaald. Zijn moeder had al gezegd dat Bo geen sushi eet. Zij zou zijn eten langsbrengen. Het was een mooie tupperware met witte pasta.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.