Mac and Cheese en andere slechte eetgewoontes…
“Ja Jack mag blijven eten, er is alleen één maar.” “Ok en dat is?” “Hij eet alleen maar boterhammen met pindakaas en jam.” “Serieus?”
“Ja, serieus. Wij hebben er alles aan gedaan, diëtist, voedsel therapie. Echt alles. Hij heeft drie dagen niet gegeten, omdat we hem weigerden zijn geliefde boterham voor te zetten. Waarop Jack al het andere voedsel afwees. Sindsdien is het alleen maar boterhammen met pindakaas en jam. O ja, en alleen witbrood.”
“Tuurlijk, stel je voor dat er voedingsstoffen of vitamines in zouden zitten.” Dat laatste heb ik natuurlijk niet echt gezegd. Wel gedacht maar niet hardop.
Groen is vies
Ik verzin dit niet. Echt gebeurd. Jack is een vriendje van Tom en hij is wat aan de kleine kant, ziet wat witjes en is heel vaak ziek. Dat Jack bleef eten was een eenmalige gebeurtenis. Misschien had ik de verkeerde pindakaas of jam. Maar het bracht ook wat conflicten met mijn eigen kinderen teweeg. Die wilden natuurlijk ook liever een witte boterham met pindakaas dan courgette.
Nu zeg ik niet dat mijn bloedjes voorbeeldige eters zijn. Vooral mijn meiden trekken hun neus op bij groene dingen. Niet bij groene jellybeans overigens. Maar we hebben wel de regel dat je het eten, wat ik zo bloedig heb staan koken, eerst probeert. Vind je het dan niet lekker, dat kan en mag. Ze krijgen vervolgens niet een boterham met pindakaas of iets anders.
Mac and cheese
Auteur: Bettie Heijbroek
Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.