By 18 februari 2017 Read More →

Televisietip: het geheime leven van 4-jarigen

Het is voor ons thuis alweer wat jaartjes geleden, maar ik vond de leeftijd van 4 echt heel leuk. Een klein stuiterballetje, super nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. Af en toe nog heel eigenwijs en ook al zo groot.

Vind of vond jij dit ook een leuke leeftijd? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in dit programma. Op NPO 1 kun je vanaf aanstaande maandag om 22.05 kijken naar het nieuwe programma ‘Het geheime leven van 4-jarigen’. In dit EO-programma, gebaseerd op het Britse Channel 4-programma ‘The Secret Life Of 4 Year Olds’, worden iedere aflevering acht 4-jarigen gevolgd die in achtergrond, gezinsherkomst en ontwikkelingsniveau van elkaar verschillen.

Wat gebeurt er wanneer ze met elkaar spelen? Hoe reageren ze wanneer ze worden uitgedaagd in vrolijke spelletjes of wanneer ze aan het denken worden gezet in één van de opdrachten? Lukt het ze bijvoorbeeld om een marshmellow te laten staan als ze weten dat ze daarvoor worden beloond? De beelden zijn grappig, verbazingwekkend en regelmatig ontroerend.

> Lees ook: 4 jaar en dan de eerste dag naar school

Vind jij 4 jaar ook een leuke leeftijd? Kijk dan naar het nieuwe programma Het geheime leven van 4-jarigen waarin verschillende kinderen worden gevolgd.

Het geheime leven van 4-jarigen

In Het geheime leven van 4-jarigen passeren onderwerpen als veiligheid, leiderschap, leven en dood, fantasie en de verschillen tussen jongens en meisjes de revue. De kinderen zoeken aansluiting, voelen zich soms onbegrepen, sluiten vriendschappen, onderhandelen, vieren feest en werken samen. Het programma is niet alleen leuk voor ouders, maar ook leerzaam en interessant voor volwassenen, met of zonder kinderen. “Veel situaties zijn herkenbaar; ook in ons leven”, zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg. “De kinderen houden ons – hoe jong ze ook zijn – een spiegel voor.”

Analyse
Meerdere camera’s en audiozenders registreerden het gedrag van de 48 kleuters. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken mee tijdens de opnames en voorzien de beelden van deskundig commentaar. Ze duiden het gedrag van de kinderen op verfrissende, humoristische wijze en verklaren vanuit wetenschappelijk kader wat het gedrag van de 4-jarigen over hun toekomstperspectief zegt.

Ik zag deze beelden een tijdje geleden en kon een grijns niet onderdrukken. Zo herkenbaar! Ik ga maandag zeker kijken!

Het geheime leven van 4-jarigen, vanaf 20 februari elke maandag, 22.05 uur, NPO 1

Het geheime leven van 4-jarigen wordt geproduceerd door Zodiak Nederland en is gebaseerd op het Britse Channel 4-programma ‘The Secret Life Of 4 Year Olds’. Boris van der Ham is te horen als voice-over van het programma.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Digi, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.