By 11 februari 2017 Read More →

Vieze woorden fase

“Sexy butt”, “shake your ass” en “sexy sexy”. Nee, dit is geen blog over de welgevormde rondingen van mijn achterwerk en hoe ik daar dagelijks mijn lief mee verleid. Het gaat over de uitspraken die sinds een paar weken favoriet zijn bij mijn meisjes van drie en zes.

Iedere fase van opgroeien lijkt gepaard te gaan met een paar favoriete kreten en een hoop gegiebel. Tot voor kort zaten ze in de vieze woorden fase en hoorden wij vooral: poepscheet, plaskont en ander poep en plas gerelateerde vocabulaire.

Maar we zijn weer een fase verder en nu hebben de uitspraken een ander favoriet onderwerp.

vieze woorden fase

Vieze woorden fase: sexy it is!

Alles is opeens “sexy sexy”. Staat de kleinste met een nieuwe sprookjesjurk voor de spiegel is dat “sexy sexy”. Ook haar oudere zus is sexy. Het eten is tegenwoordig ook sexy, net zoals puppy Sammie (sexy Sammie) en zelfs Frozen moet eraan geloven (Elsa is heel sexy). Als je vraagt wat dat sexy dan betekent, krijg je een vaag antwoord.

Het schijnt dat kinderen de woordkeuze van hun ouders overnemen, maar waar dat “sexy” vandaan komt is voor mij een raadsel. In ieder geval niet uit mijn mond. Misschien dat mijn wederhelft stiekem voor de spiegel staat en zichzelf dan toeroept in deze bewoordingen, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Wat betreft het “shake your ass, wash your ass” is mijn inbreng niet geheel te verwaarlozen. Wat wil je als je drie keer per week samen met je meisjes onder de douche staat. Een beetje humor zorgt meestal voor het gewenste doucheresultaat. Dus staan wij regelmatig, onder luid gezang van “Shake your ass, wash your ass”, synchroon onze booties te schudden. Terwijl de meiden zichzelf goed afsoppen. Ik weet niet of Mystikal blij zal zijn met onze verbastering van zijn hit “Shake ya ass, but watch yourself”, maar bij ons onder douche loopt het als een trein.

Het was mooi geweest als dit nummer alleen werd gezongen tijdens onze doucheactiviteiten, maar ze shaken hun ass nu te pas en te onpas, dus ook in de supermarkt en bij de slager om de hoek.

Gelukkig vindt ‘het publiek’ het over het algemeen wel schattig. En zolang ze alleen hun kontje schudden en geen suggestieve blikken geven of een striptease uitvoeren kan mama er ook nog om lachen.

Ik ben heel benieuwd wat de volgende fase ons gaat brengen. In welke fase zit jij? Laat het me weten op Facebook.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!