By 19 januari 2017 Read More →

10 favo smoesjes om niet te hoeven slapen…

Onze zoon kan er wat van. Omdat het zo’n enorm vroege vogel is, moet hij van ons op tijd naar bed. En voordat iemand gaat suggereren dat we hem misschien wat later naar bed moeten doen. Die truc hebben we uiteraard allaaang en al heeeel vaak geprobeerd. Maar het werkt echt niet bij hem. PUNT.

Sterker nog, hij is ’s ochtends nog net zo vroeg wakker en is dan de rest van de dag chagerijnig en mopperig. Gewoon op tijd naar bed dus. Theoretisch een prima plan. In de praktijk vaak wat lastiger uit te voeren, want meneer heeft een trukendoos om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees ook: Dit trucje laat je kind wel in slaap vallen

De 10 favoriete smoesjes van mijn zoon om niet te hoeven slapen

Ik kan niet slapen…

# ‘Ik heb zo’n honger. Mag ik nog wat eten?’ Ik: ‘Nee, je hebt vanavond voldoende gegeten. Je hebt echt geen honger meer. Welterusten!’ Hij: ‘Ok, welterusten!’

# ‘Ik heb zo’n dorst. Wil je me een glaasje water komen brengen?’ Ik ren naar boven met een glaasje water. ‘Welterusten!’ Hij: ‘Ok, welterusten!’

# (En je kunt erop wachten…) ‘Mama, papa, ik moet plassen.’ Ik: ‘Ga dan plassen.’ Hij: ‘Ok, welterusten!’

# ‘Mama, ik kan niet slapen. Ik heb denk ik een nachtmerrie.’ Ik: ‘Als jij een nachtmerrie had, dan zou je al slapen. Welterusten!’ Hij: ‘Ok, welterusten!’

# ‘Mama, ik kan Hazel (zijn knuffelkonijn) niet vinden.’ Ik ren naar boven en constateer dat Hazel gewoon naast hem ligt… Hij: Dank je wel. Welterusten!

# ‘Mag het licht van de gang aan. Het is zo donker in mijn kamer.’ Ik: ‘Tuurlijk’ en doe het licht aan. Hij: ‘Ok, welterusten!’

# ‘Mam, morgen heb ik gym hè! We moeten niet mijn gymspullen vergeten.’ Ik: ‘die staat al klaar! Welterusten!’ Hij: ‘Ok, welterusten!’

# ‘Mam, mag ik nog een kusje. Ik mis je zo.’ Ik: ‘Je hebt al 10 kusjes gehad. Welterusten!’ Hij: ‘Oh ja, dat is waar. Welterusten!’

# ‘Mag het licht van de gang uit. Want het is zo licht in mijn kamer.’ Ik: ‘Tuurlijk en doe het licht uit.’ Hij: ‘Ok, welterusten!’

# ‘Mama, ik hoorde vandaag een leuk grapje op school en dat ben ik je vergeten te vertellen.’ Ik: ‘Morgen! Welterusten!’ Hij: ….  Zzzzzzzzz

> Lees ook: Is jouw kind een slechte slaper? Lees deze tips

dekbedovertrek brandweer: Lidl

Herkenbaar? Wat zijn de favo smoesjes van jouw kind om niet te hoeven slapen?

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.