By 22 december 2016 Read More →

Zo overleef je de kerstvakantie

Voor veel ouders is de kerstvakantie een tijd om familie te zien, gezellige etentjes te hebben, kerstmis en oud en nieuw te vieren en bij te komen van het drukke jaar.

Voor veel kinderen kan deze vakantie gezellig en druk zijn, maar voor sommige is het ook een tijd van onrust. Met heen en weer gesleept worden naar familie en soms ook verveling. Het liefste houd je het leuk voor iedereen en ook een beetje leuk voor je portemonnee. Maar hoe doe je dat?

zo overleef je de kerstvakantie

Zo overleef je de kerstvakantie:

#1 Inventariseer wensen 

Ga aan het begin van de vakantie met je kinderen om de tafel zitten en inventariseer wensen. Maak daarbij ook duidelijke afspraken met elkaar wat je gaat doen en wanneer. Zoek bijvoorbeeld samen naar leuke gezinsuitjes in de Kerstvakantie.

#2 Plan rust in 

Zorg dat in een drukke vakantie met veel bezoek er ook dagen zijn dat je kind gewoon lekker thuis kan spelen. Las bijvoorbeeld een pyjamadag in waarop je met z’n allen spelletjes doet, een film kijkt en met bord op schoot lekker makkelijk eet.

#3 Ga naar buiten 

Ga niet de hele dag binnen zitten. Ga met je kinderen naar een schaatsbaan of ga een dagje uitwaaien op het strand of in het bos.

#4 Eindelijk tijd voor .. 

De kerstvakantie is bij uitstek een tijd om je kamer of huis te pimpen: schilderen, muur sjabloneren, gratis spullen van marktplaats halen en oppimpen: www.apartmenttherapy.com of Ikea www.ikeahackers.net

#5 Creatief met foto’s 

Als het echt ‘binnenzit weer’ is, ga dan een dag foto’s inplakken en zorg dat er genoeg papier, tijdschriften, kleurpotloden etc is om van de fotoboeken iets moois te maken. Laat elk kind zijn/haar eigen fotoboek maken. Als je alleen digitale foto’s hebt kan je via de Hema of Kruidvat je eigen fotoboek maken. Of de foto’s thuis uitprinten en een van deze foto 5 DIY’s maken.
Of met plaatjes uit tijdschriften een plakboek of moodboard maken.

#6 Knutselen

Niks zo gezellig als met kouder weer samen te knutselen. MoodKids heeft ontzettend veel leuke ideeën op de website staan.

# 7 Pin pin pin pin 

Registreer je op Pinterest en maak een eigen prikbord met leuke dingen. En volg direct even het Pinterest bord van MoodKids. 😉

# 8 Speel spelletjes 

Organiseer een spelletjesdag: spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, ringen gooien, blikjes werpen, zaklopen, waterdragen, etc. Zie voor ideeën: www.kinderspelletjes.spelletjes-voor-kinderen.nl/kinderspelletjes-voor-buiten

Veel plezier!

P.S. Heb je nog meer tips of ideeën? Deel ze met ons op Facebook!

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kerst

Auteur:

Charlotte Borggreve is naast moeder van drie ook orthopedagoge en kinder- en jongerencoach en heeft een eigen praktijk in Amsterdam Centrum.

Simple Share Buttons