Wat doe jij met die mooie foto? 5 diy ideeën op een rij

Foto’s maken is sinds de digitale camera en de smartphone een ‘koekje’. Wij maken er thuis heel veel. Maar dan… Ze staan op onze harde schijf en daar blijven ze eerlijk gezegd ook staan. Ik ben nu 10 jaar getrouwd en heb sindsdien serieus nog niet één foto laten ontwikkelen. Waarom? Ik weet het echt niet. Het uitzoeken, het bestellen: ik vind het zo’n gedoe. Ik heb van die momenten dat ik er enorm van baal. Dan neem ik me voor om te beginnen. Om vervolgens na het selecteren van 40 digitale foto’s weer te verzanden in niks…

Toen we van Canon de vraag kregen of we dacht ik -om eerlijk te zijn- direct, ‘oh, die is welkom’. Mijn huidige printer is namelijk niet  zo geweldig meer. Prima, voor het printen van de administratie van MoodKids, maar verder.. Totdat ik de nieuwe printer kreeg en hem ging uittesten. Sindsdien ben ik van alles aan het printen, behalve de administratie. 😉 Ik ben inmiddels al avonden lang door onze duizenden digitale foto’s aan het struinen. Van ons trouwen, de geboorte van Job tot onze reizen naar het buitenland. Het zijn letterlijk trips down memory lane.

De uitdaging die ik van Canon kreeg? ‘Laat zien dat is’. Mijn idee? Het is met deze printer echt heel makkelijk. En de kwaliteit is geweldig! Nu heb ik dus een hele stapel foto’s liggen. Tijd voor wat do-it-yourself projecten.

5 ideeën voor je ontwikkelde digitale foto’s 

  1. Mega fotorek

foto, canon, foto diy, wat doen met mooie foto

Zaag een stuk betongaas in de juiste afmeting. Zet in de grondverf en lak/spuit af in de gewenste kleur. Bevestig het rek aan de muur. Met klemmetjes en wasknijpers bevestig je makkelijk foto’s of een leuke poster. Zo creëer je erg gemakkelijk een gezellig hoekje.

  1. Fotorekje

foto, canon, foto diy, wat doen met mooie foto

Plaats je foto’s niet zo in een fotorek, maar plak ze eerst op foamboard. Snij het foamboard in het formaat van het . Met (spuit)lijm plak je aan twee kanten foto’s of wat leuke gratis downloads van ons. Ik heb ervoor gekozen om aan de ene kant kleurenfoto’s en aan de andere kant zwart-wit foto’s te plakken. De foto’s blijven zo mooi strak in het fotorekje staan. Door het foamboard om te draaien, creëer je in één handomdraai een andere sfeer.

foto

  1. Persoonlijke kaart

foto, canon, foto diy, wat doen met mooie foto

Kaarten versturen blijft leuk. Zeker als je er een persoonlijke touch aan geeft. Ik gebruikte hetvan Canon. Het pakket bestaat uit fotopapier, enveloppen en 5 dubbelzijdige kaarten. Print de foto die je wilt gebruiken in zwart-wit. Kies een element uit de foto dat je meer nadruk wilt geven. Prik met een prikpen gaatjes en borduur of rijg daar een borduurdraad door. Zo geef je je kaart een extra persoonlijk tintje mee. Je schuift de foto daarna makkelijk in de wenskaart.

  1. Fotoplankje

foto, canon, foto diy, wat doen met mooie foto
Voor de kinderkamer maak je makkelijk een persoonlijk plankje voor foto’s. Gebruik een houten plankje. Zet met een marker of verf (met behulp van sjablonen) de naam van je kind erop. Plaats aan beide kanten een klemmetje voor de foto’s. Draai twee schroefoogjes bovenin en hang het fotoplankje op. En laat je kind zelf zijn favoriete foto’s uitzoeken.

  1. Kralenketting

foto, canon, foto diy, wat doen met mooie foto

Maak een lus aan het begin van het koord en zet de eerste kraal vast. Rijg de houten kralen aan het koord. Plaats na elke 8 kralen een klemmetje aan het koord. Zet de laatste kraal weer vast en zorg voor een lus aan het eind, zodat je de kralenketting gemakkelijk kunt bevestigen. Leuke foto’s eraan en ophangen maar.

De foto’s zijn geprint met de .

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.