Ieder jaar weer… Sinterklaas stress!

Het is nog herfst, maar voor je het weet is Sinterklaas alweer in het land. Voor veel kinderen een spannende tijd. En voor veel ouders een tijd vol Sinterklaas stress!
De uitdaging is elk jaar weer om het voor iedereen leuk te houden. Neem jij je elk jaar voor om goed voorbereid te zijn? Dan start je vandaag met de Sinterklaas voorbereiding!
Sinterklaas stress

Met deze tips geen Sinterklaas stress

  • De chocoladeletters liggen al een tijdje in de schappen. Als je daar op tijd bij bent kun je in elk geval voor elk kind nog de juiste letter vinden.

  • Let de komende tijd goed op als je ergens in een winkel bent. Wat vindt je kind leuk? Probeer het een beetje duidelijk te krijgen. Als je wacht op het verlanglijstje, dan moet je alles op het laatste moment kopen. Dat wordt stress!

  • Probeer wat verder dan speelgoed alleen te kijken. Er zijn veel dingen die kinderen leuk vinden, maar niet in de standaard speelgoedboekjes staan. Zoals sportbenodigdheden, tijdschriften of boeken, uitjes, workshops et cetra. Deze dingen zijn ook voor kinderen leuk om te krijgen!

  • Let op aanbiedingen en koop nu af en toe iets. Dan heb je niet alle grote uitgaven in één maand.

  • Let op de hoeveelheid speelgoed die je koopt. Een enorme berg ziet er heel leuk uit, en misschien doe je niets liever dan je kind goed verwennen. Maar door een enorme hoeveelheid cadeautjes ziet je kind door de bomen het bos niet meer. Houd het overzichtelijk, zodat je kind ook aandacht kan geven aan wat het krijgt.

  • Als Sinterklaas er is, kijk goed naar je kind. Sinterklaas komt op veel plekken. Je kunt jezelf afvragen of je overal bij moet zijn. Voor kinderen leveren dit soort bezoekjes ook vaak spanning op.

  • Het moment van 5 december is aangebroken! Hou het gezellig en voer de spanning niet onnodig op. Begin op tijd, zodat je kind ook tijd heeft om nog met zijn of haar nieuwe spullen te spelen.

  • Met de juiste voorbereiding van jouw kant ben jij relaxed. Dit straal je uit naar je kind.

Het duurt nog even. Maar alvast veel plezier op pakjesavond!

> Lees ook: Waarom verwennen we onze kinderen?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...