By 24 september 2016 Read More →

Kindercoach Charlotte gaat ‘on tour’

Voor de zesde keer wordt dit jaar de Week van de Opvoeding georganiseerd. Een week waarin het draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen, jongeren en professionals.

Thema 2016: ‘Contact!’

Het thema gaat dit jaar over het contact tussen opvoeder en kind, over de verandering in contact tijdens het opgroeien en hoe je kunt meegroeien en blijven leren als opvoeder. Hoe toon je interesse als ouder of opa en oma als kinderen zich anders ontwikkelen dan jij in die tijd?

Uit een enquête blijkt dat veel opvoeders vragen hebben over de interactie tussen opvoeder en kind. Denk aan vragen over driftbuien of het eetgedrag bij peuters. Of hoe je met een pasgeboren baby communiceert en je signalen kunt herkennen zoals brabbelen en huilen. Maar ook advies over hoe je goed kunt blijven communiceren met je kind(eren) en in gesprek kunt gaan met je (pre)puber(s) over grenzen, homoseksualiteit en seksuele voorlichting.

Overal in Nederland worden workshops, bijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Kijk hiervoor op de website van de Week van de Opvoeding: www.weekvandeopvoeding.nl

Voor mij als kinder- en jongerencoach een leuke gelegenheid om korte workshops voor ouders en professionals te organiseren. In mijn praktijk, maar ook in een bibliotheek en in een boekwinkel. Ik neem mijn nieuwe boek als basis: Hoe houd je het gezellig thuis? 30 manieren om je kind en jezelf op te voeden.

 

Hoe houd je het gezellig thuis? ON TOUR

 Maandag 3 oktober 10-14 workshop voor coaches en andere professionals; aan de hand van het boek laat ik zien welke werkvormen je kunt gebruiken. Praktijk Charlotte. Amsterdam Centrum

 Dinsdag 4 oktober 20-22 workshop voor ouders van kinderen op de basisschool: hoe praat je met je kind? Hoe zorg je voor een positieve opvoeding? Hoe zorg je dat je je kinderen niet achter het behang plakt, of zij jou? Praktijk Charlotte. Amsterdam Centrum

 Woensdag 5 oktober 20-22 workshop voor ouders van leerlingen op een VO school. Hoe ga je om met pubergedrag? Hoe blijf je communiceren? Hoe zorg je ervoor dat je nog plezier kunt hebben met elkaar? Praktijk Charlotte. Amsterdam Centrum

 Donderdag 6 oktober 19-20 workshop voor ouders van kinderen van 6 t/m 18 in de bibliotheek in het Olympisch Kwartier, Laan der Hesperiden 18 in Amsterdam.

 Zondag 9 oktober 15-16 workshop voor ouders in de Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227 te Amsterdam.

In alle workshops gaan we met elkaar in gesprek hoe je als ouder (of professional) dingen aanpakt en hoe je met de spelletjes en werkvormen in mijn boek tot een goede communicatie en vrolijke relatie met je kind kan komen. Ik laat je zien hoe je met het kwaliteitenspel de kwaliteiten van je kind kan ontdekken, hoe je je kind kan leren op een speelse manier met faalangst om te gaan, hoe je elkaar goede complimenten kan geven, hoe je op een leuke manier dingen kan afspreken in een gezinsvergadering, etc.

Over het boek

Hoe houd je het gezellig thuis is een doe-boek met praktische methodes, die ik als kinder- en jongerencoach  in mijn praktijk gebruik. Dingen die je makkelijk zelf met je kind kunt doen, gewoon als spelletje of gezellig samenzijn. Het boek biedt ouders houvast en helpt ouders en kinderen met onder andere het voeren van leuke en verrassende gesprekken, het ontdekken van elkaars kwaliteiten, het werken aan oplossingen, het boven water krijgen van en omgaan met gevoelens, het omgaan met verlies en scheiding en het veranderen van gedrag.

Het boek biedt ouders houvast en helpt ouders en kinderen op 30 verschillende manieren met:
– het voeren van leuke en verrassende gesprekken
– het ontdekken van elkaars kwaliteiten
– het werken aan oplossingen
– het boven water krijgen van en omgaan met gevoelens
– het omgaan met verlies en scheiding
– het veranderen van gedrag
…en nog veel meer

Het worden speelse en gezellige workshops met veel uitwisseling.

Voor informatie en reservering: [email protected] of 0610799017 of kijk op www.weekvandeopvoeding.nl voor activiteiten bij je in de buurt. Het boek kan je in de boekwinkel of bij mij kopen voor €16,95

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Charlotte Borggreve is naast moeder van drie ook orthopedagoge en kinder- en jongerencoach en heeft een eigen praktijk in Amsterdam Centrum.