By 16 september 2016 Read More →

Dit had je zelf kunnen bedenken! Ik deed het alleen niet…

Sommige mensen bedenken dingen die het leven net even iets makkelijker maken. Asha Dornfest is zo iemand. Zij verzamelde allerlei handige tips voor ouders met jonge kinderen. Waarvan jij denkt: waarom heb ik dat niet zelf bedacht. Ik wel in ieder geval! 😉

In het naslagwerk Life Hacks staan 134 (verrassend) eenvoudige oplossingen voor problemen die met kinderen te maken hebben. We mogen er een aantal met je delen.

Leuke tips voor ouders

# Niet naast de pot plassen

Als je een jongetje hebt, dan ken je deze zeker. Op het moment dat ze staand gaan plassen, kun je zeker de eerste periode de wc heeel veel schoonmaken. Want ja dat leren richten is wel een dingetje…. Als je ze een doelwit geeft, dan wordt het richten makkelijker. Gooi één (met nadruk op één!) Kellog’s loop (je weet wel die ringetjes ontbijtgranen) in de wc.

lifehacks-voor-ouders-met-jonge-kinderen

visual: uit Lifehacks

# Tuitbekers opfrissen

Tuitbekers of bekers met rietjes kunnen na verloop van tijd muf gaan ruiken of zelfs gaan stinken. Los voor een tussentijdse schoonmaakbeurt drie bruistabletten van een gebitsreinigsmiddel op in een kom warm water. Laat hierin de verschillende onderdelen zo’n 30 minuten weken. Goed uitspoelen en afdrogen en ze ruiken weer heel fris.

Wist je overigens dat deze bruistabletten ook heel handig zijn om je glazen vazen mee schoon te maken. Vooral als je er slecht bij kan met de afwasborstel heel handig. Deze tip kreeg ik ooit van mijn oma.

Lees ook: maak makkelijk zelf mooie transparante etiketten

Tips voor op reis

# Geen vingers in het stopcontact!

Thuis dek je alle stopcontacten af met beschermers en dan ga je op vakantie en heb je in je vakantiehuis of hotelkamer helemaal geen bescherming. Om nou alle stopcontacthouders van thuis mee te nemen is ook wel wat. Improviseer door stopcontacten af te plakken met pleisters of schilderstape. Slim bedacht!

lifehacks-voor-ouders-met-jonge-kinderen-3

# Bang in het donker

Deze herken ik zeker. Job heeft als peuter een periode gehad dat hij bang was in het donker. Op vakantie namen we dus steevast zijn nachtlampje mee. Totdat de stekkerdoos qua formaat afweek van onze stekker. Totaal niet aan gedacht, geen adapter bij ons en vervolgens een bang kind wat herhaaldelijk wakker werd. De volgende ochtend in één run naar de supermarkt om zo’n adapter te kopen. Dat voorkom je makkelijk door een glowstick bij het bed te plaatsen. Een paar van die sticks nemen nauwelijks ruimte in je koffer in. Leg ze niet zo dichtbij je kind dat hij of zij erbij kan komen en het bijvoorbeeld in de mond kan steken.

 

Voor de andere 130 tips verwijs ik je graag naar:

Life Hacks – 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen – Asha Dornfest – Uitgeverij Unieboek – 13,99 euro

Sommige mensen bedenken slimme, eenvoudige dingen waarvan je bedenkt: dat had ik zelf kunnen bedenken. Deze tips voor ouders vallen in dezelfde categorie.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.