By 5 september 2016 Read More →

Minecraft perikelen

Minecraft. Het blijft hier al tijden een hit. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. De passie waarmee ze er onderling over praten. Geweldig! Al kan ik er geen touw aan vast knopen. Heb jij ook een Minecraft-fan thuis? Dan herken je dit vast!

Minecraft. Het blijft hier al tijden een hit. Om eerlijk te zijn, snap ik dat niet zo. Wat is nu de aantrekkingskracht van Minecraft? Daar denken kinderen trouwens heel anders over. De passie waarmee ze er onderling over praten, is prachtig.

Vorige week bijvoorbeeld. Samen met Job haalde ik een frietje. In de plaatselijke snackbar kwam hij een vriendje tegen. Dat gesprek tussen twee jochies was geweldig. Al kon ik er geen touw aan vast knopen. Heb jij ook een Minecraft-fan thuis? Dan herken je dit vast!

Minecraft perikelen

Hidde: ‘Job, mag ik je even iets vertellen?’ Zijn ogen glimmen van trots.

Job: ‘Tuurlijk! Wat is er?’

Hidde is zeer enthousiast, hij popelt. Na een slokje van zijn milkshake, steekt hij van wal: ‘Weet je dat ik nu bezig ben met die stenen? Daar kun je er wel 180 van op elkaar zetten.’

Job: ‘Ja?’

Hidde: ‘Ik ben nu ook heel veel stenen aan het opstapelen. Ik maak een zwembad. Dat ging eerst niet goed. Toen zat er nog geen water in. En weet je wat er toen gebeurde???’

Ik luister aandachtig, al snap ik er geen snars van. Een deel van de snackbar hangt inmiddels ook aan zijn lippen.

Job: ‘Nou?’

Hidde: ‘Ja, heel veel stenen gewoon. Te veel. Om te bouwen. Een huis. En natuurlijk daaromheen ook andere huizen. En kamers. Veel kamers. Onder de grond ook.’

Hij struikelt bijna over zijn woorden.

Job: ‘Oh ja! Dat ken ik. Bij mij ook!’

Minecraft. Het blijft hier al tijden een hit. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. De passie waarmee ze er onderling over praten. Geweldig! Al kan ik er geen touw aan vast knopen. Heb jij ook een Minecraft-fan thuis? Dan herken je dit vast!

Ademhalen

De moeder van Hidde: ‘Vergeet je niet om ook adem te halen?’

Hidde: ‘Neeheeee.’ Hij lurkt snel ff aan z’n shake. ‘Maar Job, mag ik je nóg iets vertellen?’

Job: ‘Ja hoor!’ Hij kijkt alsof hij er alles van snapt.

Hidde’s moeder en ik loeren elkaar vragend aan. De rest van de eters aan de snackbartafeltjes zijn de boeiende dialoog ook gaan volgen.

Hidde: ‘Er zit daar ook een dier. Met rode ogen. Een monster. Super eng.’

Job: ‘Is dat geen kip?’

Hidde: ‘Nee, geen kip! Een mónster! Eng joh! Die moet ik schieten. Gewoon schieten. En daarna weer bouwen natuurlijk. Want daar is ook zo’n ei. Zo’n ei weet je wel? Zwart-wit.’

Een man peuzelt een kroket. Hij dipt hem in de mosterd. Hij kijkt naar de twee jochies. Het vraagteken op zijn voorhoofd is centimeters groot geworden.

Job: ‘Ja, natuurlijk. Dat zei ik al. Dat ei. En die kip.

Hidde: ‘Nee, alleen een ei. En een monster!’

Minecraft Survival

Job: ‘Oh, je hebt niet de gewone Minecraft. Je hebt Minecraft Survival.

Hidde: ‘Ja, joh! Ik moet ook vechten man!’

De patatbakker tegen Hidde en z’n moeder: ‘Jullie bestelling is klaar!’ Maar Hidde wil eigenlijk van geen wijken weten. Terwijl hij in de deuropening staat, heeft hij het ten overstaande van Job, en de complete snackbar, nog over zwaarden, stenen, gangen en monsters. Meters buiten de winkel keert hij om en kijkt naar Job. Hij maakt een schietgebaar met het uitstekende rietje van z’n milkshake.

Job lacht en zegt tegen me: ‘Ik ga binnenkort écht weer met Hidde spelen. Maar ik heb nu wel honger gekregen…’

> Lees ook: Weet jij of de apps die jouw kind speelt veilig zijn?

(c) Can Stock Photo / WindyMeadowDesigns

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Digi, Trend

Auteur:

Dennis is eigenaar van het bedrijf Media Magneet. Bij dit mediabureau is hij actief als (online) tekstschrijver, journalist en fotograaf. Hij woont in Epe samen met Nicole en is vader van -het allerbeste blogonderwerp ever- Job (2008). Dennis is zoals hij zelf gekscherend zegt ‘dol op hobby’s’. Naast fotograferen, hardlopen en mountainbiken, speelt hij in een band, luistert ook graag naar muziek en bezoekt frequent concerten en festivals. Verder schrijft hij maandelijks recensies over nieuwe albums en verhalen over artiesten en liedjes.