Taxichauffeur: je nieuwe baan als moeder

Op het moment dat je kind naar school gaat, begint het zo'n beetje. Je krijgt er een nieuwe baan bij: taxichauffeur. Jij mag je kind namelijk halen en brengen. Lianne heeft weer goede tips.

Op het moment dat je kind naar school gaat, begint het zo’n beetje. Je krijgt er een nieuwe baan bij: taxichauffeur. School, speelafspraken, zwemles start en nog wat later komen er sporten en clubjes bij. Heb je meer dan één kind, dan hebben ze allemaal hun eigen activiteiten. En jij bent als ouder degene die ervoor zorgt dat iedereen overal op tijd aanwezig is.

Kun je deze nieuwe baan voorkomen? Ja en nee. Want kinderen hebben nu eenmaal activiteiten en die zijn niet altijd op voor jouw handige tijdstippen of momenten. Maar je hebt ook een keuze. Je kind wil ergens bij, en jij beslist of dat wel of niet kan. Om er nu voor te zorgen dat je het enigszins binnen de perken houdt en jij niet alle dagen van de week van hot naar her vliegt, heb ik wat tips.

Lees ook: Help, mijn kind wil een hobby!

moeder als taxichauffeur

 

Voorkom een nieuwe baan als taxichauffeur

  1. Sporten en lid zijn van clubjes is gezond. Maar moet je kind aan alles meedoen? Je kunt je afvragen of je je kind écht tekort doet als hij of zij een sport of activiteit niet kan doen. Een dag thuis en jezelf vermaken is ook leerzaam.
  1. Kijk bij het aanmelden van een club of de tijden jou ook uitkomen. Want een moeder die gehaast vanaf haar werk nog naar voetbal moet, amper tijd krijgt om te eten en het volgende kind weer van tennis moet ophalen, is meestal geen vrolijke moeder.
  1. Er zijn ook vaak mogelijkheden bij een BSO om te sporten, of om de kinderen daarheen te brengen. Kijk eens welke mogelijkheden jouw BSO biedt.
  1. Zoek ouders uit de buurt met kinderen bij dezelfde club en maak een haal- en brengschema. Zo hoef jij niet altijd alles te doen en verdeel je het met elkaar.
  1. Heb je meer kinderen? Misschien kunnen ze dezelfde sport doen, of op dezelfde tijd bij een club in de buurt. Zo voorkom je dat je alle dagen van de week ergens heen moet.

Probeer in elk geval een dag in de week vrij te houden, zodat kinderen ook kunnen doen waar ze op dat moment zin in hebben of gewoon kunnen afspreken. Je bent heus geen slechte moeder als je een keer nee zegt tegen een gewenste activiteit van je kind omdat het jou niet uitkomt. Voorkom dat je alle dagen van de week overal heen moet rijden. Daar wordt jij gestrest van en uiteindelijk je kind ook!
(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...