By 18 maart 2016 Read More →

Hellup, mama is (alweer) ziek!

Als zieke moeder is het toch echt anders dan in de tijd dat je nog geen kinderen had. De zorg voor je kids gaat toch gewoon door. Lees de tips van Yvonne.

Na diverse verkoudheden, buikloop en een griepvirus van mijn twee meisjes te hebben getrotseerd, dacht ik deze keer de dans ontsprongen te hebben. Zelfs de landelijke griepgolf leek geen effect op mij te hebben.

Tot en met afgelopen vrijdag dan. Na meerdere malen boven de toiletpot te hebben gehangen, moest ik concluderen dat die rotzakken me toch weer te pakken hadden gekregen. En met rotzakken bedoel ik de bacillen van mijn dochters.

Door al die rondvliegende bacteriën, bacillen en virussen op school en de opvang zijn mijn kids regelmatig verkouden.  Dat is meestal na een dag weer voorbij en dan stuiteren ze weer vrolijk door het huis als voorheen. Als ze mij besmetten, heb ik minder geluk: de verkoudheid openbaart zich bij mij direct als griep en ik heb daar zeker een week voor nodig om bij te komen.

Bijkomen, kan dat eigenlijk wel als zieke moeder?

Voordat ik kids had, betekende ziek zijn, op de bank liggen terwijl ik:

a) tv keek;

b) een tijdschrift las;

c) een dutje deed.

Mét kinderen betekent dat het gezinsleven toch door moet gaan, ziek of niet. Oftewel, ondanks dat jij je ziek, zwak en misselijk voelt, verzorg je de kids, bereid je het avondeten voor, doe je de strijk, vouw je de was, laat je de hond uit, etc. etc.  Dat moet toch anders kunnen?

foto mama is ziek 600x400_2

Wat te doen als zieke moeder?

  1. Vraag hulp

Het zal onze calvinistische inslag zijn, maar wij mama’s vragen niet graag om hulp. Waarom eigenlijk niet? Het maakt je leven een stuk makkelijker.

Dus vraag je moeder of ze je een pannetje soep willen brengen (alle zieken willen uiteindelijk hun mama, zelfs als je bijna veertig bent). Voordat je het weet heeft ze (ongevraagd :-)) in no-time de zooi in huis aan kant gebracht. Als je echt geluk hebt, neemt ze zelfs je strijk mee.

Enne, je man kan toch ook koken? Hij is toch niet omgekomen van de honger toen hij nog alleen woonde? Ik bedoel maar.

  1. Laat de boel de boel

Ja, ik weet het, er liggen nog manden vol met vieze was, schone was en strijkgoed. En, ja de zolder kan ook wel een goede stofzuigbeurt gebruiken. Who cares? Dit kun je ook allemaal prima doen als je weer beter bent. Dus.

  1. Regel playdates

Je houdt superveel van ze, maar als je ziek bent, ben je ze liever kwijt dan rijk. Een paar appjes in je schoolmama netwerk en je hebt zo een paar playdates voor je kids geregeld. Hoef je ook niet meer met je verrotte zieke hoofd in je joggingbroek naar school te racen om ze op te halen.

  1. Leve Netflix!

Okay, teveel TV kijken is niet goed voor je kids, dat weten we allemaal, maar in tijden van ziekte breekt nood wetten. Met een Netflix-abonnement ben je er zeker van dat je op ieder gewenst moment een tekenfilm of serie kunt opzetten waar ze zo een uurtje zoet mee zijn. Kun jij nog even een extra dutje op de bank doen. You’re welcome!

Ennnn? Voel je je al wat beter? Ik nog niet, maar door al deze extra rustmomenten ongetwijfeld binnenkort wel.


(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!