Dingen die je als moeder doet. Ook jij! Toch?

Toen wij nog genoten van alle vrijheid zonder kind, werden de eerste baby’s van vriendinnen en kennissen geboren. Regelmatig heb ik met open mond gekeken naar hoe in mijn ogen lieve, leuke en rationele vriendinnen dingen deden die ik echt raar vond en waar ik soms zelfs van (sorry) gruwelde. Zo zou ik écht nooit worden.

Zeven jaar later durf ik te zeggen dat ik me daar niet helemaal (of helemaal niet ;)) aan gehouden heb. Een kleine inventarisatie onder mijn vriendinnen, leverde dezelfde reactie en een lijst met dingen op waarvan we dachten dat we die nooit zouden doen. En de lijst is vast niet compleet. Ik daag je uit. Wie durft er eerlijk te zijn? Welke dingen doe jij nu toch, terwijl je je zo had voorgenomen om het niet te doen? Laat het me weten onder dit artikel of op Facebook. Maken we samen de lijst nog langer…

Dingen die ook jij als moeder doet

1. Ruiken of de luier van je kind vol zit

Ik haatte het als niet-moeder. Van die moeders die met hun neus richting het achterwerk van hun kind gingen om te checken of de luier nu wel of niet vol zat. Totdat ik me er zelf op betrapte dat ik het gewoon deed. Had ie nou wel of niet…? Oeps!

als moeder doet

2. Mijn kind chanteren

Ik had me voorgenomen om nooit het ‘voor-wat-hoort-wat’-spelletje te spelen. Ik had er een hekel aan. Belonen prima, maar niet om dingen gedaan te krijgen. Zo werkt het ook niet in de ‘echte’ wereld. Ineens hoorde ik mezelf tegen mijn kleuter zeggen -terwijl ik enorm veel haast had om bij een afspraak te komen: ‘als je nou snel je jas aantrekt, dan gaan we vanmiddag nog even langs de speeltuin’. Als een boomerang krijg je de chanteerpraktijken als ouder terug. Dat besefte ik al snel toen ik mijn 4-jarige zoon tegen zijn vader hoorde zeggen: ‘als ik nu even tv mag kijken, krijg jij een kusje van me’.

3. Naar een indoor speelparadijs gaan

Eén keer meegegaan met een vriendin toen ik nog geen kind had. Ik vond het ver-schrik-ke-lijk! Inmiddels ga ik elk jaar wel een paar keer. Want ja, mijn kind geniet er zo van! Ik vind het overigens nog steeds ver-schrik-ke-lijk.

>> lees hier: indoor speeltuin: walhalla of hel? <<

4. Huilend je kind naar de opvang brengen

Voor het eerst je kind wegbrengen naar de opvang en snikkend in de auto weer terug naar huis. En dit was alleen nog maar proefdraaien…

5. Accepteren dat je kind af en toe enorme scenes maakt in het openbaar

‘Aanpakken’ dat was mijn advies aan ouders als niet-ouder. Totdat je zelf ouder bent en dat je toch echt merkt dat negeren soms toch echt een betere strategie is. Die rode vlekken in mijn hals verdwenen echter niet.

>> lees ook: hoi moeder, die zo geduldig bleef tegen haar peuter <<

6. Mooie traktaties maken

Wederom een gevalletje ‘jammer, maar helaas’. Toen ik nog juf was, zag ik de mooiste traktaties de klas binnenkomen. Moeder vaak nog half verhit, want op het laatst moest er natuurlijk toch nog weer heel veel gebeuren. Blije en trotse jarige jetjes & jobjes en 28 kinderen die nauwelijks naar de traktatie keken en vooral nadachten hoe snel ze dit konden verorberen. Dat zou mij dus niet gebeuren! Ik zou me echt niet uitsloven met de traktaties voor de verjaardag van mijn kind. Ik beken: het is me nog niet één keer gelukt! Ik word zo blij van Jobs blije hoofd als hij het eindresultaat ziet. En met mij vele moeders als ik zie hoe goed de traktaties op MoodKids worden bekeken…  😉

7. Ballonnen

Kindloos verbaasde ik me over al die ballonnen die je overal kon krijgen. Wat moet je ermee?? Ik ben de tel al kwijtgeraakt hoeveel ballonnen van de lokale supermarkt er hier in huis rond hebben gezworven. Totdat ik er weer helemaal mal van werd. Toch jammer dat die ballonnen altijd ’s avonds als je kind op bed ligt knappen…

8. Je Facebookvrienden lastig vallen met foto’s van je kinderen

Je hele Facebook timeline vol zetten met foto’s of grappige uitspraken van je kind.  Zonder dat je er misschien heel bewust van bent, plemp je toch je hele tijdlijn vol…

9. Plastic fantastic

Plastic speelgoed en dan vooral dat mét geluid zou mijn huis niet inkomen. Ik zou kiezen voor houten speelgoed. Dat is welgeteld één dag gelukt. Sowieso houdt mijn kind alleen van felgekleurd, hard schreeuwend en met licht flitsend speelgoed.

10. Je kind (iets te lang) achter de tv of tablet parkeren

Herkenbaar? Hier schat, kijk jij maar even Teletubbies, Mickey Mouse, Peppa Pig, Frozen of Robin Hood. Mama moet even één telefoontje plegen/mailtje tikken/offerte schrijven…

 Nou dames, laat eens horen. Welke dingen zou jij nou écht nooit doen als je moeder was? Laat je reactie hieronder achter of reageer op ons Facebook-bericht.

(c) Can Stock Photo

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.