Jullie persoonlijke momentjes met je kinderen

Begin oktober schreef ik over mijn momenten die ik bewust pak en beleef met Job. Blijkbaar toch heel herkenbaar, want ik kreeg veel leuke en lieve reacties van jullie. Want of je nu een thuismama of een werkende mama bent,  de conclusie is toch wel dat je de momenten met je kind écht moet pakken. En soms zelfs moet plannen. Het cliché is niets voor niets een cliché. Door de waan van de dag vliegt de tijd om en zijn je kids groot voordat je het weet.

Mijn favoriete moment van de afgelopen tijd werd door Yoki vastgelegd in een illustratie. Samen lunchen in Jobs nieuwe hut. Zelfs nu met het herfstweer worden we nog uitgenodigd door Job.

drinkyoghurt

Jullie ingezonden momenten met je kind(eren)

Op onze vraag wat jouw favoriete moment met je kinderen was, kregen we veel leuke reacties. In het algemeen waren het de kleine dingen die het hem doen. De ‘dagelijkse geluksmomenten’, zoals Cariene zo mooi verwoordde. “Het is zo’n kostbare tijd nu de kinderen nog thuiswonend zijn”, zo vervolgde ze.  Voorlezen en samen eten was wel één van de meest favoriete momenten. Diana schreef ‘kruipen ze heerlijk tegen je aan en kletsen we lekker’. Robin zei: ‘pure rust én ontspanning’.  En daarbij had ze 4 kinderen op schoot. 😉

Aan tafel is een goede tweede. Samen spelletjes doen, samen knutselen en natuurlijk samen eten (met drinkyoghurt erbij). En als dat op een vrije doordeweekse dag valt, dan wordt die dag ook vaak vooral als een moment met de kind(eren)  gezien. Die klusjes die thuis liggen te wachten, moeten maar even wachten, vinden jullie.

Een hele bijzondere reactie was die van Nynke. Zij woont in Laos en gaat na schooltijd samen spelen bij de tempel. In zo’n setting lukt ‘een bijzonder moment creëren’ natuurlijk wel.

De allerleukste vonden wij het vliegtuig spotten en picknicken bij de spottersplaats van Esther. Nou wonen wij (in vergelijking met Esther) wat verder van Schiphol af, dus deze ontbrak nog in onze artikelen met uitjes. Ieder kind vindt vliegtuigen volgens mij fantastisch. Om dan zo dicht bij het stijgen en landen te zijn, dat moet wel fascinerend zijn. Neem je ook nog zelf met een lekkere trommel en Yoki, dan heb je toch een geweldig gezinsuitje. We vonden het een goede budgettip! Op de website van Schiphol vind je nog meer leuke (gratis) ideeën.

Esther is dus onze winnaar geworden. Daarmee ontvangt zij van Yoki de persoonlijke illustratie van haar moment en het drinkyoghurt pakket. Gefeliciteerd Esther! Hieronder het resultaat!

Visual Esther

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.