Het schaamrood op je kaken of glimlachend van trots..

Je staat er niet altijd uitgebreid bij stil, maar soms komen de prachtigste dingen uit die kleine kindermondjes.

Van de week stond ik te strijken terwijl mijn kleine jongen zich geconcentreerd met een puzzeltje bezighield. Zijn tong in zijn mondhoek. Opperste concentratie. Dit tafereel op zich, vond ik al aandoenlijk. Het maakte ’t vreselijk, irritante rotwerk wat ik aan het doen was, iets draaglijker. Terwijl ik vlijtig een overhemd stond te persen, zei hij: “Mam, ik vind jou zoooooo lief!”

Er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn hart sloeg over en mijn hele buik vulde zich met warmte en fladderende vlinders… Zo maar uit het niets deze opmerking. Hoe super sweet is dat! Mijn dag kon in ieder geval totaal niet meer stuk. Naast de super aandoenlijke uitspraken van je kids, zijn er natuurlijk ook de talloze grappige, brutale en wat dacht je van de gênante opmerkingen.

Toen onze dochter ruim 2 jaar oud was, gingen we naar de fotograaf voor een fotosessie van haar en haar kleine broertje. Ze kreeg haar prachtigste kleren aan. Haartjes mooi gekamd. Tandjes gepoetst. Wij waren er helemaal klaar voor. De fotograaf ging een spelletje doen, zodat mijn dochter snel op haar gemak zou zijn. “Wat heb je daar nou?”, vroeg de fotograaf aan mijn dochter. “Dat is mijn buik”, antwoordde ze zichtbaar geamuseerd. “En wat is dit dan?”
“Dat is mijn neus!” Dochterlief ging steeds gekker doen en werd steeds uitbundiger. “En wat zie ik hier. Wat is dat?”
“Mijn POTEN!”, riep mijn dochter uit. Daar stond ik dan met mijn goed fatsoen. Met het schaamrood op mijn kaken. Inmiddels moet ik hartelijk lachen als ik hier aan terugdenk. Maar op dat moment schaamde ik me dood. Soms zou je willen dat ze iets minder spontaan waren en niet alles hardop roepen wat ze zien.

Lees ook: hier kom jij niet mee weg, maar je kind wel

Herkenbaar?

Ik ben heel benieuwd of jullie ook wel eens iets dergelijks hebben meegemaakt. Het schaamrood op je kaken. Te danken aan je kleine spruit. Vertel: ik zal er van smullen…

rachel

Rachèl Finkenflügel

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente op de polikliniek gynaecologie en verloskunde en heeft een eigen bedrijf Prachtige Buiken waar ze gipsafdrukken maakt van de zwangere buik die ze met mozaïek bewerk tot een uniek kunstwerk.

Genoeg inspiratie om over te schrijven. Lees je mee?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente. Lees meer >>