By 4 februari 2015 Read More →

10 dingen die je pas gaat waarderen wanneer je kinderen hebt

Wie het kleine niet eert… zucht (!) vroeger was ik pas echt gelukkig. Dat waren nogeens Happy Days. Weet ik nu. Want vroeger kon ik heel veel dingen wel die ik nu niet meer kan. Dingen die ik toen niet op de juiste waarde wist te schatten, terwijl ik er tegenwoordig – tussen ons gezegd – een moord voor zou doen.

10 dingen die ik best wat meer had kunnen waarderen voordat ik een kind kreeg

  1. Een nacht doorslapen – Vroeger sliep ik alle nachten door zonder wakker te worden. Kon ik weten dat dat na de geboorte van mijn kinderen over was. (eigenlijk tijdens de zwangerschap al)
  1. Alleen op de wc zitten – Sorry hoor, welk normaal mens denkt hierover na. Alleen op de wc zitten zouden we op moeten nemen in een mamarechten verdrag. Helaas denken de kinderen daar anders over.
  1. Rustig in bad liggen zonder er tien keer uit te hoeven – En weet je het ergste is, ik houd helemaal niet van in bad gaan, ook niet als ik er niet tien keer uit hoef.
  1. Geld uitgeven aan jezelf – Kinderen kosten een fortuin! Doei salaris, hallo jurk van tijdens mijn zwangerschap.
  1. Boodschappen doen in je eentje (ja erg he zelfs dat!) – Om een supermarktscene te voorkomen kun je beter in je eentje boodschappen doen. Dat weet iedere moeder. Maar wanneer dan? Nou als je man op de kinderen ‘past’ en jij je me-time momentje hebt!
  1. In je eigen tempo lopen maakt niet uit waar naartoe – Dat geslenter de hele dag, daar word ik pas moe van.
  1. Je koekjes/chocolade/toetjes niet hoeven delen – Waarom zijn kinderen in alles moeilijke eters behalve wanneer het op mijn bord ligt?
  1. Teveel alcohol drinken op een feestje en de volgende dag uitslapen – Twee dingen die eigenlijk niet meer kunnen sinds je kinderen hebt. Uitslapen op een normale dag lukt al niet en zeker niet wanneer je het nodig hebt. Kansloos.
  1. Een opgeruimde tas – Waar is de tijd gebleven dat de inhoud van mijn tas vrij was van luiers, doekjes, koekkruimels, elastiekjes, 3 autootjes, zakdoekjes enz.?
  1. Stilte – Ja, dat mis ik misschien nog wel het allermeeste. Rust aan mijn hoofd. En in mijn hoofd. Want het mantra Maaaahhhaaaaam blijf ik maar horen. Ook als de kinderen er niet zijn.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>