By 6 november 2017 Read More →

Met een gewone zonnebril naar de 3D-film. Ik kan dat! #autisme 107

Twee weken geleden was onze herfstvakantie aangebroken. Tot nu toe werd Daniël redelijk ongelukkig van vakanties en andere onderbrekingen van het standaard schema. Deze vakantie ging het wonderbaarlijk goed. Hierbij een verslag van onze week samen.

Maandag was hij gewoon naar de BSO. Dinsdag zijn we naar de film geweest. Hij wilde de film van ‘Kapitein onderbroek’ wel zien. Tussen de middag was er een 3D-voorstelling, dus dat leek me wel extra leuk. Dus ik graaide twee donkere brillen uit de lade en we gingen op pad. Ik zette ‘mijn’ bril op en zag min of meer dubbel en niet de 3D-effecten. Ik heb een lui oog en zie dus beperkt diepte, dus ik dacht dat het aan mij lag.

Toch Daniëls bril even geprobeerd en daarbij zag ik het wel. Hmmm, verkeerde bril gepakt dus… De zaal was redelijk vol, dus ik ben niet naar buiten gerend om snel een goede 3D-bril te halen. Dat zou handig geweest zijn… Ach, ik ben gewend om dingen niet helemaal scherp te zien, dus ik vond het niet zo storend verder. De film zelf was vermakelijk genoeg en prima te volgen verder. Maar het is wel weer een mooie anekdote waarbij ik iets niet helemaal optimaal heb aangepakt. ?

Rustig aan

Woensdag hebben we rustig aan gedaan, niets bijzonders. We wonen in regio Noord, dus de kinderen in regio Midden hadden tijdens onze vakantieweek wel school. Ik heb opgezocht welke vestigingen van Ballorig buiten regio Noord zitten. Mijn gedachte was dat het daar wel rustig zou zijn. We moesten wel een eindje rijden, maar de betreffende Ballorig was inderdaad heel erg rustig. Daniël heeft er heerlijk kunnen spelen, zonder allemaal herrie en drukte om hem heen. Precies zoals ik had gehoopt. Na twee uurtjes was hij er wel klaar mee. Nou prima, dan gaan we naar huis. Eenmaal thuis hebben we drie keer ‘Ticket to Ride’ gespeeld. Dit is een gezelschapsspelletje met treinen. Ik heb twee keer gewonnen, dus ik vind het een leuk spel. Vrijdag was hij bij mijn schoonouders en waren er ook geen bijzonderheden.

En qua verder stressniveau was het echt heel gemoedelijk. Hij heeft zijn huiswerk uiteraard uitgesteld tot zondag, maar dat is prima. Tijdens de vakantie hoef je niet aan school te werken. Inmiddels heeft hij de volumeknop wel weer gevonden, helaas. Hij produceert de hele dag door geluid. Behalve als hij onder zijn dekentje naar de tv ligt te staren, dan is hij stil. Redelijk enerverend, maar hopelijk van voorbijgaande aard. Ik ben in ieder geval tevreden met hoe deze vakantie is verlopen. Stiekem ook wel een mijlpaal, dat hij om kan gaan met vakanties. En daar ben ik erg trots op.

 
(c) Can Stock Photo / lenm

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Daniëlle Hooghuis is moeder van twee kinderen (zoon augustus 2007, dochter januari 2010). Haar zoon is autistisch, lees meer..