By 5 september 2017 Read More →

Verjaardag twee keer vieren in de laatste vakantieweek #autisme 102

En toen was de vakantie alweer voorbij. Daar ben ik heel blij om. Daniël is uiteindelijk vier van de zes weken redelijk onrustig geweest. Eerst over Miniatur Wunderland en Legoland, tijdens de Legolandvakantie over het feit dat hij een set mocht uitkiezen en spanning over het uitje naar Parijs. En dan is er vast ook nog stress over het feit dat vakantie geen school is en er dus minder structuur is dan eigenlijk noodzakelijk is voor hem.

In de winkel in Legoland had Daniël een stadsbus gezien die hij ook graag wilde hebben. We spraken met hem af dat hij die dan voor zijn verjaardag zou krijgen van iemand. Dus dat was ook weer een bron van stress, want hij wachtte met smart op die mooie bus. Dus ik ben nu heel blij dat zijn verjaardagsfeestje geweest is en hij zijn bus heeft gekregen.

Verjaardagfeestje met vrienden

We hebben twee verjaardagsfeestjes gevierd. Op zijn verjaardag zelf zijn we met vier vriendjes naar glow-in-the-darkgolf geweest. Daniël en twee vriendjes waren één team en Linda was met de twee andere vriendjes en mijn man in een tweede team. Ik had geen zin om te spelen en maakte wat foto’s. Daniëls groepje was eerder klaar dan zijn zusje, dus ze hebben nog een paar keer op de luchthockeytafel gespeeld.

We hadden die dag twee auto’s ter beschikking, dus we konden ook zelf de kinderen daarna naar ons huis rijden. Thuis aangekomen sprintten er zes kinderen naar boven, naar de Legokamer. Uhm, kinders… het is 30 graden buiten en we hebben het zwembadje al klaar. Ga eens buiten spelen! Na enig gemopper kleedden ze zich om en vermaakten ze zich met het zwembadje, waterpistolen en de tuinslang. De cadeaus vielen ook allemaal in goede aarde. Al speelt Daniël niet met Star Warslego, maar hij was er toch dankbaar voor. Dus toen Linda wel op haar gewoonlijke ongenuanceerde manier zei dat Daniël Star Wars eigenlijk niet leuk vindt, beet hij haar toe dat ze niet zo ondankbaar moet zijn. Heeft hij toch nog wat geleerd van ons jarenlange aandringen dat je altijd moet bedanken voor je cadeau. Doet me goed.

Verjaardagsfeestje met familie

Zondag hadden we het verjaardagsfeestje met familie. Hier heeft hij dus de gewenste bus gekregen. De rest van de familie heeft samen één grote Legodoos gegeven. Dus het thema van het jaar blijft wel Lego. Daniël heeft zich direct na het feestje in zijn kamer verschanst en heeft al zijn nieuwe Lego gebouwd. Inmiddels kan je dus echt niet meer met goed fatsoen lopen in de Legokamer. 😀 Gelukkig komt er binnenkort een cadeau van mijn zus (heeft ze slechts een half jaar geleden online besteld…). Dit is een plakrand die je op de muur kan plakken, waar je Legoblokjes op kan zetten. Dus dan wordt de Legokamer écht 3D. Ik vrees dat binnenkort niet alleen de vloer vol ligt, maar ook de muur. We gaan het meemaken.

Daniëls school wordt verbouwd, dus hij gaat de komende maanden op een andere locatie naar school. Echter, het is voor mij niet mogelijk om binnen een kwartier op beide scholen (Linda gaat naar regulier onderwijs) te zijn. Dus gaat hij de komende maanden met de taxi. De taxichauffeur kwam zaterdag even kennis maken. Dat was fijn. De eerste dag ging hij heel soepel mee, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe locatie hem verder bevalt. Volgende week verslag van de eerste schoolweek in de nieuwe setting.

Daniëlle schrijft al meer dan twee jaar voor ons over haar leven met een zoon met autisme. Benieuwd naar haar andere artikelen? Je vindt ze hier.

(c) Can Stock Photo / colematt

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Daniëlle Hooghuis is moeder van twee kinderen (zoon augustus 2007, dochter januari 2010). Haar zoon is autistisch, lees meer..