By 21 december 2018 Read More →

Wat doe jij aan een droge huid? + WIN

Nu het kouder wordt en de verwarming weer aan staat, hebben Job en ik er allebei snel last van. Een schrale, droge huid. Niet erg, maar wel vervelend. Sommige plekjes zijn zo droog dat ze gaan schilferen en jeuken. Voor ons de periode om in actie te komen, want er valt echt wel wat tegen te doen.

In de winter krijgt je huid het nodige te verduren door het weer buiten en de droge (warmere) lucht in huis. Nu hebben wij thuis ook nog heteluchtverwarming, waardoor de luchtvochtigheid nog lager is. Want met name de lage luchtvochtigheid zorgt voor het uitdrogen van je huid.

Wat doe jij aan een schrale, droge huid?

Tip 1: Zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis.

Zoals gezegd is een hoge luchtvochtigheid in je omgeving belangrijk. Dat kan heel makkelijk door bakjes water naast of aan de verwarming te zetten. Op mijn kantoor heb ik centrale verwarming en daar hangen inmiddels bakjes aan de verwarming. Ook is een luchtbevochtiger handig. Je hebt ze in alle soorten, maten en prijzen. Sowieso ook in ons huis handiger, gezien die hete lucht verwarming. Je verwarming een tikje lager zetten is ook een goede, maar aangezien ik nogal een koukleum ben, heeft die optie niet zo mijn voorkeur..

Tip 2: Drink voldoende water

Zelf goed water drinken is ook belangrijk. Probeer 1,5-2 liter water per dag te drinken. Ik blijf het in de winter lastiger vinden om daaraan te komen, dus drink veel warm water met verse munt of plakjes gember. Ben jij ook niet zo’n waterdrinker, dan is een app misschien handig voor je. Ik schreef er al eens eerder een blog over. Of maak van water drinken een feestje met lekkere, gezonde dingen erin. Hier lees je meer tips voor verschillende smaakjes.

Tip 3: Gebruik een vette crème of olie. 

In de winter merk ik dat mijn huid wel een extra boost kan gebruiken. Zeker nu ik ook regelmatig zwem, merk ik dat mijn huid (nog) droger is. Ik kreeg zes weken geleden een proefpakketje van Bio-Oil opgestuurd. Ik kende Bio-Oil vooral als product wat zwangere dames voor hun buik gebruiken, maar het is zoveel meer.

Bio-Oil is een hypo-allergeen huidverzorgingsproduct en bevat vitamines A en E en natuurlijke plantenextracten zoals rozemarijn, lavendel en kamille. En helpt bij dagelijks gebruik bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, striae (huidstriemen) en pigmentvlekken. Tevens geschikt voor een verouderde en uitgedroogde huid. Multifunctioneel dus!

Het is een olie, smeert erg prettig uit en je kunt het gebruiken voor je hele lijf. Denk ook aan droge lippen, je nagelriemen of zelfs als olie voor je statische haar.  Het meest bijzondere vind ik dat het een olie is, maar niet vet aandoet. Ik gebruik het ’s ochtends na het reinigen van mijn gezicht, poets dan mijn tanden en kan daarna gewoon mijn foundation opbrengen. Mijn huid (en ook die van Job) hebben nu echt geen droge plekjes meer. Na het zwemmen gebruik ik het nu ook standaard voor mijn gezicht en benen.

Nu het kouder wordt en de verwarming weer aan staat, heb ik er snel last van. Een schrale, droge huid. Makkelijk te voorkomen met deze tips.

Ik las ook dat het helpt tegen pigmentvlekken. Daar heb ik er inmiddels (hallo 40+) ook een aantal van. Bij tweemaal daags gebruik moeten die na 3 maanden minder worden, claimt Bio-Oil. Ik heb een voor-foto gemaakt, over een paar maanden zal ik ook eens een na-foto publiceren. Ben benieuwd!

Tip 4: Douche niet te warm

Niets zo lekker om heet te douchen als je het koud hebt. Maar funest voor de droge huid. Ook regelmatig van badschuim of zeep zorgen voor een schrale en droge huid. De meeste producten beschadigen de samenstelling van het beschermlaagje op de huid namelijk. Het gebruik van niet-alkalische zeep en producten zonder parfum hebben de voorkeur. Ga je graag in bad? Gebruik dan badolie in plaats van badschuim. Of voeg een druppel Bio-Oil toe aan je bad.

Tip 5: Scrubben helpt!

Heb jij ook veel last van huidschilfers? Die kun je makkelijk verwijderen door te scrubben. Zo af en toe lees ik dat je juist niet moet scrubben bij een droge huid. Bij mij werkt het juist wel goed. Niet te vaak uiteraard, maar als ik veel droge plekjes met huidschilfers heb, gebruik ik een fijne scrub en gebruik ik die heel voorzichtig. Meestal doe ik dat ’s avonds, daarna breng ik een laagje Bio-Oil aan. ’s Ochtends is mijn huid dan echt weer zijdezacht.

Heb jij ook last van een droge huid? Heb jij nog andere tips? Deel ze met ons!

Winactie Bio-Oil

We mogen van Bio-Oil 3x een flesje Bio-Oil (60 ml) weggeven, zodat jij dit super fijne product ook kan testen. Wedden dat je net zo enthousiast bent als ik?

Wat moet je doen?

  1. Like dit bericht op Facebook.
  2. Schrijf je in voor onze wekelijkse emailnieuwsbrief MoodKids Updates via deze link. Let op dat je de bevestiging van je inschrijving in je mailbox (wellicht in je spam) accordeert. Doe je dat niet, dan sta je niet ingeschreven. Ontvang je MoodKids Updates al? Dan kun je deze stap uiteraard overslaan.
  3. Vul hieronder je naw-gegevens in.

Winactie Bio-Oil

    Voor meer informatie check www.moodkids.nl/moodkids-updates. Let op dat je de bevestigingsmail accepteert, anders ben je niet ingeschreven. Wij controleren of je ingeschreven staat.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit artikel bevat producten die ons zijn toegestuurd voor een review.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.