Oude kinderkleding, wat doe jij ermee?

Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik alle (!) kinderkleding van mijn zoon Job nog heb. Voor de duidelijkheid: hij is 8 (!) jaar, hè… Niets gooide ik weg, alles moest ik bewaren. Eerst vanwege de ‘wellicht een tweede’-reden, later omdat het ook naar mijn kleine neefje kon. Mijn zusje is trouwens veel beter in opruimen dan ik: zij brengt al die kleding gewoon weer naar mij terug, wanneer het te klein geworden is. 

Gevolg: de kledingberg alhier puilt danig uit. Zoals ik hier de laatste tijd al vaker kenbaar heb gemaakt: ik baal van alle meuk in ons huis. Sinds enkele maanden ben ik dus enorm aan het opruimen geslagen. De klus die ik het langst heb uitgesteld, ligt nu voor me: het opruimen van alle kinderkleding. Dozen vol (gesorteerd dat wel) staan me aan te kijken. Ik kijk terug. En verzamel moed.

Oude kinderkleding opruimen

Stap 1: Uitzoeken

Okay, nu moet het dan toch echt gebeuren. Ik trek de eerste doos open. Erin zit kinderkleding maat 50/52. “Oh! Kijk zijn eerste truitje. Och, dat lieve mutsje! Joh, Dennis, weet je nog??”. Ik ben er druk mee en maak stapeltjes. Leg zijn eerste broekje en truitje opzij om te bewaren. En zijn mutsjes, ook. Tja, die eerste schoentjes mogen ook niet weg. Binnen no-time heb ik een enorme stapel gemaakt. Dit gaat niet werken. Geïrriteerd begin ik bij maat 110. Dat werkt wel!

Tegen de tijd dat ik weer bij de 50/52-doos beland ben, kan ik weer wat rationeler denken. Ik leg Jobs eerste broekje, truitje  en zijn eerste schoentjes opzij. Die zijn voor de bewaardoos. De rest gaat weg. Weg uit mijn huis. Maar waar naar toe?

Stap 2: Kinderkleding verkopen

Blij vertel ik aan een vriendinnetje dat ik (bijna) klaar ben met deze opruimklus. Zij vraagt me of ik ook kleding ga verkopen. Hmm, eigenlijk niet over nagedacht. Ik besluit merkkleding apart te leggen. Toch nog maar een keer door die stapel heen dan. Fotografeer deze en zet ze op Marktplaats. In no-time wordt er geboden op verschillende dingen. Op heel veel dingen trouwens ook niet… Tijd voor de volgende stap dus.

Stap 3: Vriendinnen verblijden

Ik heb nog een aantal vriendinnetjes met jongere zoontjes. Op mijn vraag of ze geïnteresseerd zijn, hoor ik een ‘ja’. Mooi! Ze grasduinen door de kleding en nemen mee wat hun aanspreekt. Nog steeds blijft er te veel over. Tjonge, die broekjes waren 7 jaar geleden ook wel erg wijd… Eigenlijk geen gezicht meer.

Stap 4: Weggeven 

Bij ons in het dorp heb je drie opties: in het centrum staat een container van het Leger des Heils. We hebben een Weggeefhoek voor onze regio op Facebook. Sinds een klein jaartje hebben we ook een ‘kledingbank’. Daar kun je kleding, die nog goed is, doneren aan mensen met een krappe beurs. Zij kunnen daar per kwartaal gratis een aantal kledingstukken en speelgoed uitzoeken. De locatie wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nog verder uitzoeken hoeft dus niet. Wat ze niet gebruiken, wordt gerecycled. Ik vind het een mooi initiatief en ga mijn vier dozen en drie tassen met spullen daar afleveren.

Alles opgeruimd en dan?

Ik heb inmiddels een mooie doos gekocht, waar ik onder andere Jobs eerste kledingsetje in ga bewaren. Voordat ik het in de doos stopte, heb ik die kleding eerst gewassen. Het spul heeft tijden bij ons op zolder gelegen en ruikt muf. Heel muf.

oude-kinderkleding-1

Vorige week kreeg ik van Witte Reus (je weet wel van ‘wast een berg, kost een beetje’ 😉 ) een nieuw product toegezonden: Baby Reus Gel. Een vloeibaar wasmiddel ontwikkeld voor witte en gekleurde babywasjes. Heel fijn, zo’n hypoallergeen wasmiddel. Baby’tjes hebben toch vaak een gevoelige huid. Maar ook in dit gezin met een allergische 8-jarige zoon komt Baby Reus goed van pas! Ik heb de babykleertjes van Job er inmiddels mee gewassen en het ruikt heerlijk fris. Dat had ik misschien ook even met die andere kleren moeten doen. Maar ja: ik had een berg, en héb nog maar een beetje…

Benieuwd naar Baby Reus? Dan is dit hét moment om het te testen. Baby Reus heeft nu namelijk een hele leuke actie. Je kunt op www.babyreus.com gratis deze leuke romper bestellen met daarop de naam van je kindje. Of de naam van het kindje van je vriendin. Cute toch!

gezocht-baby-job

We zoeken een baby Job

Ik ontving deze leuke romper met Baby Job in maat 62/68. Ik noem Job nog weleens baby (in de zin van schatje). Maar een echte baby is hij natuurlijk allang niet meer. Dus: heb jij een Baby Job of ken jij een Baby Job, reageer dan even onder dit Facebookbericht. Wie weet kun jij dan jouw eigen baby of een ander baby’tje blij maken met dit leuke BabyReus rompertje.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Lifestyle

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.