Kun jij ook niet beginnen met opruimen?

Ook zo'n moeite met beginnen met opruimen? En wil je toch eigenlijk echt starten? Organizer Lianne heeft concrete tips die je nu echt laten beginnen. Je leest ze hier.

Is opruimen iets waar je als een berg tegenop ziet? Uitstelt tot het boven je hoofd is gegroeid? We hebben allemaal wel een kastje of ruimte die we moeten opruimen maar waar we steeds een excuus voor vinden om het niet te doen.

Maar vandaag is het anders! 🙂 Vandaag ga je toch beginnen! Een hele kamer in één keer gaat niet lukken, maar dat ene kastje dat zo vol zit wel.

Ook zo'n moeite met beginnen met opruimen? En wil je toch eigenlijk echt starten? Organizer Lianne heeft concrete tips die je nu echt laten beginnen. Je leest ze hier.

Beginnen met opruimen. En nu echt!

# Kies een moment van de dag dat je niet gestoord gaat worden.

# Zorg voor een vuilniszak, een sopje, een doos en een wekker

# Vertel het aan anderen dat je eindelijk dat lang uitgestelde klusje gaat doen. Dit is een goede stok achter de deur.

# Maak een inschatting van de tijd die je denkt nodig te hebben en die je aankan. Stel je wekker daarop in. Waarom? Zodat je niet langer doorgaat dan dat je wil en zo energie en tijd overhoudt voor andere dingen.

# Maak een foto van de situatie voor je begint. Zo heb je dadelijk een goed beeld van wat je voor elkaar hebt gekregen in de tijd die je jezelf hebt gegeven.

> Lees ook: In 6 weken je hele huis op orde – week 1 De kinderkamers

En dan ga je beginnen met opruimen.

# Werk plank voor plank of laatje af. Sorteer op wat weg kan, moet blijven of ergens anders heen gaat. Alles wat weg kan in de vuilniszak, wat ergens anders heen kan in de doos. Nadat je plankje of laatje leeg is, maak je het schoon en ruim je het opnieuw in.

# Ruim de spullen uit de doos van ‘ergens anders’ op.

# Maak een foto van het eindresultaat! En deel die eventueel met degene die verteld hebt van je plan.

Ga niet langer door dan de vooraf afgesproken tijd. Zo houd je de opruimklus behapbaar. Je hebt de eerste drempel genomen om weer te beginnen met opruimen! Wees daar trots op en geniet van je resultaat. Spreek meteen met jezelf de volgende opruimklus af. Zo lukt het je stap voor stap en beetje bij beetje al die uitgestelde klussen aan te pakken.

Succes!


(c) Can Stock Photo / Dorian2013

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...